Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Çalışkan, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası uygulamasına geçildiği belirterek, "Balıkesir'de toplam 20 bin 793 vatandaşımızı genel sağlık sigortası kapsamına aldık. Bu zorunluluk olmasına rağmen bazı vatandaşlarımız ilgisiz kaldı. Biz de bir yıllık borç tebligatı gönderdik. Her hangi bir sosyal güvenliği olmayan vatandaşlarımız mutlaka gelir testini yaptırsınlar. Çünkü bunun cezası var." dedi.

    Balıkesir SGK İl Müdürü Çalışkan, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan Susurluk SGK Merkez Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada 2012 yılında kurumun yaptığı faaliyetleri değerlendiren Çalışkan, 2013 yılı hedeflerini açıkladı. Toplantıda Müdür Yardımcıları Arslan Kılıç, Murat Mustafa Yavuz ile Susurluk SGK İlçe Müdürü Sudi Satılmış da hazır bulundu.

    Ocak 2012 tarihinde göreve başladığını belirten Ömer Çalışkan, özellikle il merkezi, Edremit ve Bandırma'daki SGK binalarının fiziki olarak çok yetersiz olduğunu bildirdi. İl Müdürlüğü binasının 60 yıllık bir eski bir bina olduğuna dikkat çeken Çalışkan, "Edremit ve Bandırma'daki binalarımızı da artık ihtiyaca cevap veremiyor. Özellikle Bandırma'da sadece 62 metrekarelik bir odadan ibaret olan merkezimiz artık hizmete cevap veremeyecek durumda. Biz bunu dert edindik ve sorunun çözümü için çalışma yaptık. Balıkesir'deki yeni hizmet binamızın yapılması için 3 dönümlük bir arazi satın aldık. Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın hemen yanında İl Özel İdaresi'ne ait bir alana yeni binamızı yapacağız. TOKİ tarafından projesi ihaleye çıktı. Toplam beş katlı binamız 12 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olacak. İl içindeki bütün birimlerimizi tek binada toplayacağız. Bandırma'da ise adliyenin yanında yer satın aldık. Yeni binamızı o alana yapacağız. Edremit'te ise Kadıköy beldesinde 1 dönümlük arsa satın aldık. Yeni binalarımızın yapımı 2013 yılının yatırım programına alındı. Nisan ayında inşaatlara başlanacak. Merkez binamız 15, ilçelerimizin ise 3-4 ay gibi bir kısa sürede tamamlanması planlanıyor." dedi.

"250 BİN TARIM VE BAĞ-KUR DOSYASI İNCELENDİ"    

    Vatandaş odaklı hizmet anlayışını kurumda yerleştirmek istediklerine dikkat çeken Ömer Çalışkan, bunun için çalışma yaptıklarını vurguladı. Bununla ilgili olarak kurumun bütün personeline kişisel gelişim eğitimi verildiğini anlatan Çalışkan, "Özellikle öfke yönetimi ve stresle mücadele eğitimi üzerinde durduk. Ayrıca il müdür yardımcıları, merkez müdürleri ve kurumdaki görevli şeflerimize iki gün boyunca liderlik ve sorunları çözmeye yönelik eğitim programı düzenledik. Ayrıca kurum çalışanlarımıza mevzuat eğitimi verdik. Çünkü personelin mevzuat eksikliği vatandaşa olumsuz olarak yansıyabiliyor." diye konuştu.

    İlçelerde açılan merkez müdürlüklerinin işlem çeşitliliğini artırdıklarına işaret eden Balıkesir SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, şöyle devam etti: "Ağustos ayında toplam 250 bin tarım ve Bağ-kur dosyalarını taradık. Ayvalık, Gönen, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk, Manyas ve Dursunbey tarım dosyalarını taradık, 65 bin dosyayı ilçelere gönderdik. İlçe müdürlüklerimiz tarafından eski adıyla Bağ-Kur yeni adıyla 4B dosyalarının bütün işlemleri yapılıyor. 2012 yılında 5 bin 699 vatandaşımıza emeklilik aylığı, 5 bin 864 vatandaşımıza ise Bağ-kur aylığı başladık. Kurumumuz yine geçen yıl 27 bin 520 vatandaşımıza hastalık raporu nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi yaptı. Bin 288 vatandaşımıza ise iş kazaları nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneğini ödendi."

    1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası uygulamasının hayata geçtiğini hatırlatan Çalışkan, Balıkesir'de şu ana kadar toplam 20 bin 793 vatandaşın genel sağlık sigortası kapsamına alındığı bilgisini verdi. Buna rağmen 20 bin civarında daha vatandaşın bulunduğunu ifade eden Çalışkan, "Bu zorunluluk olmasına rağmen vatandaşlarımız ilgisiz kaldı. Biz de vatandaşlarımıza bir yıllık borç tebligatı gönderdik. Herhangi bir sosyal güvenliğe bağlı olmayan vatandaşlarımız mutlaka gelir testini yaptırması gerekiyor. Aksi takdirde bunun cezası var." diye konuştu.
    







Editör: TE Bilisim