İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Eyüp Alabaş ve yönetim kurulu üyeleri, pazar günü düzenlenen ‘Emeğe Saygı’ mitingine destek veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

        Ereğli Belediye Başkanlığı makamında ilk konuşmayı GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş yaptı. Alabaş, ‘Emeğe Saygı’ mitingine verdikleri destekten dolayı başkan Halil Posbıyık ile destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

        Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda çalışan taşeron işçilerin kadrolu olmaları gerektiğini söyledi. Posbıyık, “Her şeyden önce son yaptığınız mitingden dolayı Zonguldak’ta yaşayan bir vatandaş olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum. Umutlarımız tükenmek üzereydi. Zonguldak’tan neden ses çıkmıyor diye beklentimiz vardı. Bizim umutlarımız yeşerttiniz. Sadece Zonguldak ve Türkiye’ye değil, hatta dünyaya çok güzel mesajlar verdiniz. Her zaman şeref ve gururla andığımız madencilerimiz başta olmak üzere sizler ve yönetim kurulu üyeleriniz inanılmaz bir olayı gerçekleştirdiniz. Yaptığınız miting sonrasında rahmetli Şemsi Denizer’den sonra işçinin hakkını ve sesini çok iyi şekilde ortaya koyabilecek birilerinin olduğunu ortaya koydunuz. Bizler de taşeronlaşmaya ‘hayir’ diyoruz. Belediyemizde de çalışan taşeronlar var. Ancak sizde çalışan taşeronların daha büyük sıkıntıları olduğunu Zonguldak’ta yaşayan herkes bilebilir. Dolayısıyla taşeron işçilerimizin artık taşeron işçi olarak değil, daimi işçi olarak anılmasını istiyoruz.” dedi.

        GMİS BAŞKANI TÜRK METAL SENDİKASINI DA ZİYARET ETTİ

        GMİS Yönetim Kurulu, sendikanın şube başkanları ile birlikte Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi'ni de ziyaret etti. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk Metal Sendikası’nın, mitinge en kalabalık grupla destek veren örgütler arasında yer aldığını belirtti. Alabaş, şöyle devam etti: “Zonguldak’ta gerçekleştirdiğimiz Emeğe Saygı mitinginde Türk Metal’i aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu bildirmek istiyoruz. Türk Metal Sendikası, mitinge en geniş katılımla destek veren örgütlerden bir tanesiydi. Bu desteği verdiğiniz için şahsınızda Türk Metal Sendikası üyelerine ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Burada, emeğin mücadelesinin ortak olduğunu bir kez daha göstermiş oldunuz. Zonguldak ve Ereğli’nin emeğe duyarsız kalmadığını göstermiş oldunuz.”

        Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Odabaş, “Yönetim kurulu olarak bizi ziyaretinizden ve burada sizi ağırlamaktan mutlu olduk. Maden işçisi Zonguldak’ın bir vizyonudur. Her zaman söylediğim gibi, Erdemir’in özelleştirilmesi sürecindeki eylemlerimizde en büyük desteği maden işçisinden, Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan gördük. Biz bir aileyiz. Yapacağınız eylemlerde orada olmaktan da her zaman mutluluk duyarız. Bunu da mitinge yoğun katılımla gösterdik. İnşallah eylem amacına ulaşmıştır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim