‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Zonguldak’ta yaşanan iş kazalarının ardından 'Emeğe Saygı' mitingi düzenlenecek. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaretinde taşeronlaşmaya karşı miting düzenleme kararı aldıklarını açıkladı. KGD Başkanı Osman Sav ile dernek üyelerine Kozlu’da yaşanan iş kazası hakkında detaylı bilgi veren Alabaş, bataklığa benzettiği taşeron uygulamasının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

    Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan iş kazalarında taşeron etkisine vurgu yapan GMİS Genel Başkanı Alabaş, “7 Ocak 2013 tarihinde yaşanan iş kazasından sonra gerek tabanımızdan gerekse ulusal bazda taşeron sistemine dikkat çekecek bir baskı vardı. Başkanlar kurulumuzda konuyu değerlendirdik ve miting yapma kararı aldık. Sadece 2012’de çeşitli yerlerde iş kazalarına en son 7 Ocak’taki maden kazası eklendi. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Biz 27 Ocak Pazar günü 'Emeğe Saygı' mitingi düzenleyeceğiz. Şu anda aldığımız duyumlara göre mitingimize yoğun katılımın olacağını biliyoruz.” dedi.

    TAŞERONLAŞMA BATAĞINI TAMAMEN KURUTALIM

    Bu tür iş kazalarının son bulması için taşeronlaşma batağının kurutulması gerektiğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Alabaş, şunları söyledi: “Taşeronlaşmanın sadece yeraltında değil bütün sektörlerde kaldırılması gerekiyor. Taşeron uygulaması artık bataklığa dönüşmüştür. Biz hem üretim, hem kalite hem de insan kaybına neden olan bu bataklığın tamamen kurutulması için mücadele başlattık."

Editör: TE Bilisim