YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Houston Üniversitesi Gülen Enstitüsü, Ankara Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hasan Tuğrul Akıncı’ya ‘Kültürlerarası Diyalog ve Misafirperver Hoşgörü’ makalesi için ödül verdi.

    Akıncı, makalesinde ABD’deki göçmenlik sorununun 'aşure' modeliyle çözülebileceğini anlattı. Enstitünün her yıl genç fikirlerin dünya sorunlarına potansiyel çözümler üretmeleri amacıyla düzenlediği etkinliğin bu seneki teması 'Küresel Köyde Misafirperverlik' oldu. Bu kapsamda Gençlik Platformu Makale Yarışması’nda Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi’nden Hasan Tuğrul Akıncı, 'Kültürlerarası Diyalog ve Misafirperver Hoşgörü' adlı makalesi ile ödül almaya hak kazandı.

    Dünya genelinde 40 ülkeden ve ABD’nin 30 eyaletinden liseli öğrenciler yazdıkları İngilizce makaleler ile katıldıkları yarışmada 3 makale ile katılan öğrenci Hasan Tuğrul Akıncı, 500 makale arasından 9. olarak Washington D.C.’de düzenlenecek olan programa Türkiye’den davet edilen tek öğrenci oldu.

    AŞURE MODELİNDE, ASİMİLASYON YOK

    Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayri Avar, "Dünyanın çeşitli bölgelerinden birçok öğrencinin katılacağı bu programa Türkiye’den öğrenci göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

    Hasan Tuğrul Akıncı da makalesinde ABD’deki göçmenlik sorununun 'aşure' modeliyle çözülebileceğini belirterek, “Aşure modelinde asimilasyon yok, herkes kendi kimliğiyle var ama ortaya uyumlu, ahenkli ve birbirinin güzelliklerinden beslenen insanlardan oluşan bir toplum var.” dedi ve Enstitü’nün programına davet edilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

    Dereceye giren öğrenciler, 8-12 Nisan tarihleri arasında ABD Meclisi’nde, meclis üyeleri Gene Green ve Ted Poe tarafından ödüllerini alacak. Öğrenciler daha sonra Humboldt Üniversitesi İngilizce Bölümü’nden Prof. Dr. Tom Gage’ın ve Houston Üniversitesi’nin Siyaset Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gregory Weiher’ın operatörlüğünde makaleleriyle ilgili sunumlar yapacak ve diğer katılımcılarla fikir alışverişinde bulunacak.

Editör: TE Bilisim