YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Senatosu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye, oy birliğiyle fahri doktora payesi verilmesini kararlaştırdı.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yaptığı açıklamada, AGÜ’nün ilk fahri doktora payesini Başkan Özhaseki’ye; ülkede eğitim ve bilime, kültür-sanat ve sporun gelişimine, ülke ekonomisine, turizme, kentleşme ve şehir planlaması, çevrenin korunmasına ve geri dönüşüm ve enerji konularına katkılarından dolayı verileceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, şu bilgileri verdi: “Başkan Özhaseki, fahri doktora diplomasını yakın zamanda, AGÜ Sümer Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenecek törenle alacak. Senato olarak bizim kendisine fahri doktora unvanı vermemizde birçok sebep var. Kendisi, Türkiye’de ilk defa Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi modelinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için Abdullah Gül Üniversitesi’nin kurulmasında öncü oldu. Üniversitelerin gelişimine katkıda bulunup, Kayseri’nin üniversiteler şehri olarak markalaşmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde 'bilim merkezi' açılmasını sağladı. Yaz aylarında faaliyete geçecek olan merkez, gençleri ve çocukları bilimle erken yaşta tanıştırarak ufuklarını açacak. Kültür-sanat ve spor faaliyetlerinin gerçekleştiği ve dünya yıldızlarının buluştuğu Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’ni, kamu kaynaklarını ve bütçesini kullanmaksızın hayata geçirdi. Tesis, uluslararası bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yine birçok hizmetini sıralamak mümkündür.”

Editör: TE Bilisim