İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları, kardeş okulları olan Mihallıççık ilçesine bağlı Gün Sazak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na yardımda bulundu. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okulları kardeş okul ilan ettiklerini belirten Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçe, “Öğrencilerimiz, bu sayede yardımlaşma duygusunun ne demek olduğunu bencillikten, egoizmden de kurtuluyor. Bu, öğrencilerimiz için de sosyal sorumluluk projesi adına da güzel bir gelişme.” dedi.

Samanyolu Eğitim Kurumları bünyesindeki öğrenci ve velilerden oluşan heyet, kardeş okul olarak seçtikleri Eskişehir’in Mihallıççık Gün Sazak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Mustafa Özdemir tarafından karşılanan heyet, öğrencilerle bir araya geldi. Okulda eğitim gören 210 öğrenciye çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca, okul bünyesinde 60 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun da eksik olan bölümleri tamamlandı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçe, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Köprüsü Projesi'ne 6 yıldır destek verdiklerini söyledi. “Öğrencilerimizle, velilerimizle bütün öğretmenlerimizle, idarecilerimizle bu projeyi önce duyuruyoruz, ondan sonra onların destekleriyle o şehre gidiyoruz. Orda yardımlarımızı dağıtıyoruz.” diyen Gökçe, kardeş okul olarak belirledikleri öğrencileri kendi şehirlerinde ağırlayarak dayanışma duygusunu artırdıklarını söyledi. Gökçe, projenin çocuklar üzerinde önemli etkileri olduğunu ifade ederek, “Urfa’da, Adıyaman Besni’de ve Ağrı'da kardeş okullarımız var. Bu projeleri devam ettiriyoruz. Öğrencilerimiz de bu sayede yardımlaşma duygusunun ne demek olduğunu, bencillikten, egoizmden de kurtuluyorlar. Bu öğrencilerimiz için de sosyal sorumluluk projesi adına da güzel bir gelişme.” diye konuştu.

Mihallıççık Gün Sazak Yatılı İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Özdemir ise ilçe okullarının durumunun sınırlı olduğunu ve bu tür projelerle eksiklerin giderilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ailelerinden uzak okuyan çocuklar için de ayrı bir moral olacağını kaydeden Özdemir, projenin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti. Projeye katılan öğrenci velileri de çocuklardaki gülümsemenin kaynağı olmanın verdiği duygunun çok farklı olduğunu vurguladı. “Öğrencilere küçük hediyelerle geldik ama genel ihtiyaçlarını gözetmek, birbirimizle paylaşmak, elimizden geldiğince yardımcı olmak amacıyla geldik.” diyen veliler, çocukların ihtiyaçlarını el birliği ile gidereceklerini ifade etti.

Projenin ana kaynağı çocuklar ise durumlarından memnun. Kardeş okullarından gelen hediyelerini alan öğrenciler, kardeş okulun öğrencileri ile bir araya gelmek istediklerini söyledi.


Editör: TE Bilisim