Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Ünlü arama motoru Google, bu sene de Sevgililer Günü için logosunu özel bir doodle ile değiştirdi.

Bazı özel günlerde bölgelere göre farklı doodle tasarımları tercih eden Google, Sevgililer Günü 2016'da birkaç ülke dışında tüm dünyada logosunu bir çaydanlığın diğerine gül verdiği animasyonlu doodle ile değiştirdi. Firma bunun sebebini ise bazı ülkelerde Sevgilil Günü'nün farklı tarihlerde kullanması olarak gösterdi. Brezilya'da her yıl 12 Haziran tarihi Sevgililer Günü olarak kutlanılıyor.

"SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?"

Roma Katolik Kilisesi'nin inanışlarından ortaya çıkan Sevgililer Günü, bir ya da birden fazla Valentinus adındaki din adamına (Saint Valentine) adanmış bir bayram günü olarak kutlanıyor. Aynı zamanda batı medeniyetlerinin bir kısmında Valentine kelimesi, sevilen ve hoşlanılan kişi anlamında da kullanılıyor.

Sadece 2013 yılında logosunda Sevgililer Günü ve George Ferris'in 154. doğum gününü bir arada kutlayan Google, bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi logosunda sadece Sevgililer Günü'ne yer verdi.

Google, bu sene Türkiye'nin de aralarında bulunduğü ülkelerde yandaki kalpli doodle'ı kullandı. Doodle üzerindeki linke tıklandığında, Sevgililer Günü'yle ilgili haberler ve içeriklerin yer aldığı sayfalara erişim sağlandı.

Editör: TE Bilisim