AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Görevden alınan Türk Eğim Sen üyesi okul müdürleri, bir an önce karar verilmesi için topladıkları imzaları, Antalya Manavgat PTT'sinden Anayasa Mahkemesi'ne(AYM) gönderdi.

Görevden alınan okul müdürleri, AYM'ye seslerini duyurmak için Manavgat PTT Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Okul müdürleri, yargıya taşıdıkları haksızlığa uğramalarının bir an önce giderilmesi için AYM'ye toplu dilekçe gönderdiklerini söyledi. Toplu dilekçe gönderimi sonrası, Türk Eğitim Sen Antalya 2. Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt ve okul müdürleri açıklama yaptı.

Başkan Fethi Kurt, yaptığı açıklamada, 28941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6528 Sayılı Kanu'nla Milli Eğitim'de okul müdürleri kıyımının yaşadığını söyledi.
Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlı(MEB), teşkilatları ve bürokrasisinin il ve ilçe müdürlüklerinin okul yöneticiliği kazanmış haklarının elinden alınarak kadrolaşmaya çanak tutulduğunu belirten Kurt, söz konusu kanunun yürütmesinin durdurulması için sendikalarının iptal talebiyle AYM'ne başvuruda bulunduğunu kaydetti. Kurt, "Fakat şu ana kadar ne yazık ki AYM'den bir karar çıkmadı. Geçirilen her gün mağduriyetin telafisinin mümkün olmayan zararlara vesile olmaktadır. Başta sendikamız olmak üzere tüm baskılara rağmen siyasilere ileterek mağduriyetlerini dile getirmiştir. Sendikamız konuyu AYM taşımanın yanı sıra muhalefet partilerini bilgilendirerek doküman desteğinde de bulunmuştur." dedi.

Genel başkanları İsmail Koncuk'un konu ile ilgili yüksek yargı üyeleri ve AYM Başkanı Haşim Kılıç'a da bilgilendirme mektubu gönderdiğini hatırlatan Kurt, "Gelinen noktada görev süresi uzatılan okul müdürlerinin değerlendirilmelerinde ilk defa yeniden atanacak okul müdürleri için yapılan sözlü sınav komisyonlarında yaşanan kaygılarda ne derece isabetli olduğunu ortaya koymuştur. Türk eğitim sisteminin daha fazla yıpratılmaması ve eğitim camiasının çalışma huzuru ve iç barışın daha da katledilmeden AYM'den bir an önce beklentiler doğrultusunda karar vermesini bekliyoruz. Bu konuda AYM Başkanı Haşim Kılıç'dan karar bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Manavgat'ta söz konusu okul müdürleri sınav komisyonu değerlendirmesinde 21 okul müdürü görevden alınmıştı.

Editör: TE Bilisim