İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Doğuştan görme engelli Bekir Bera Aydın (18) engelleri müzik sayesinde aşıyor. 7 yaşında hediye edilen bağlama ile yeteneği fark edilen Aydın, İpek Üniversitesi’nin açtığı özel yetenek sınavına katıldı. “Benim ışığım kulaklarım. Notalar beni ben yapıyor.” diyen Aydın, ayrıca absolut kulak yeteneğine sahip. Aydın, bu sayede doğadaki kuş, kapı gıcırtısı, hatta çatal bıçak seslerini bile notaya dönüştürebiliyor.

Bekir Bera Aydın, İpek Üniversitesi’nin açtığı özel yetenek sınavına katıldı. Birol ve Meral Aydın çifti, ilk çocukları Bekir Bera'nın fotoğraf makinesi flaşına tepki vermemesi üzerine şüphelendi. Soluğu doktorda alan aile, oğullarının görmediği gerçeğiyle yüzleşti. Ailesinin özverili çabasıyla eğitimini tamamlayan 18 yaşındaki Bekir Bera'nın müziğe olan yeteneği keşfedildi. Konservatuvarda okumak isteyen ve iç dünyasının müzikle güzelleştiğini vurgulayan Aydın, gözlerindeki karanlığın kulaklarındaki aydınlık seslerle birleştirdiğini dile getirdi.

BAĞLAMAYLA BAŞLADI

Aydın, "4 aylıkken görme engelli olduğum anlaşılıyor. Gözlerim görmüyor. Neyin ne olduğunu pek bilmem ama onu duyarım. Doğadaki her sesi bilirim. Benim aydınlığım, ışığım kulaklarım oldu. Duyduğum her türlü sesi notalara dökmeyi başardım." dedi. Aydın, müzik aşkının bağlama ile başladığını belirtti. Karne hediyesi olarak 7 yaşında alınan bağlamanın hayatinin dönüm noktası olduğunu kaydeden Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Benim için o an tarif edilemezdi. Görmüyorsun ama hissediyorsun, sen çalıyorsun ve kimsenin belki de aklına gelmeyen sesleri notaya döküyorsun, bu bir lütuf. Fatih Koleji Güzel Sanatlar Lisesi'nde piyano ve bağlama yeteneğimi geliştirdim.”

KULAĞIMDA NOTALAR VAR

12 yaşındaki kardeşi Ömer Taha'nın da görme engelli olduğunu söyleyen Aydın, "Kulağımda her zaman notalar vardır. O sesler beni ben yapıyor. Müzik sayesinde bu engelimi aştım. Kendimi diğer insanlardan farklı hissetmememi sağladı." ifadelerini kullandı.

Absolut kulak yeteneğine sahip olan Aydın, doğadaki kuş, kapı gıcırtısı, hatta çatal bıçak seslerini bile notaya dönüştürebiliyor.

Editör: TE Bilisim