İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı zor durumda kalan Suriyeli vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Demokrasi Meydanı’nda yardımların kabul edildiği çadırı ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, görme engelli bir ilköğretim okulu öğrencisinin montunu Suriyeli vatandaşlara bağışlamak istemesi üzerine duygulandı.

Toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla Demokrasi Meydanı’na çadır kuran Şehitkamil Belediyesi ‘Her Evden Bir Battaniye’ kampanyasıyla Suriyeli vatandaşlar için yardımlar topluyor. Uyguladığı örnek proje ile vatandaşların büyük ilgi ve beğenisini kazanan Şehitkamil Belediyesi, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yoğun gayret sarf ediyor. Demokrasi Meydanı’nda yardım toplanan çadırı ziyaret eden ve burada basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, bu sırada kullanmadığı montunu annesiyle birlikte Suriyeli vatandaşlara bağışlamak üzere çadıra getiren görme engelli GAP Görme Engelli İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Güler Rümeysa Akkuş’un, duyarlılığı karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Küçük Güler’i tebrik eden Başkan Fadıloğlu, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Soğuk kış gününü zor şartlar altında geçiren Suriyeli vatandaşların battaniye, yorgan, kilim gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına yardım kampanyası düzenlediklerini söyleyen Başkan Fadıloğlu, “'Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir.' diyen bir inancın mensupları olarak hem komşumuz hem kardeşimiz, hem de dindaşımız olan Suriyeli kardeşlerimizin çekmiş olduğu sıkıntıya bizimde duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Gaziantepli vatandaşlarımızın da desteğiyle Suriye’de sıkıntı içinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek adına bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek için 'bir battaniye de bizden' adı altında kampanya düzenledik. Bu kampanyanın içinde halı, yorgan, yastık, battaniye özellikle barınma ihtiyaçlarıyla ilgili son zamanlarda havanın soğumasıyla birlikte ihtiyaç hasıl oldu. Toplanan bu yardımları Kızılay vasıtasıyla intikal ettiriyoruz. Bizim burada yapmış olduğumuz çalışma ayni yardımların toplanması, toplanan ayni yardımların ise Kızılay’a intikal ettirildikten sonra düzenli bir dağıtım çerçevesinde Suriye’ye intikali söz konusudur.” dedi.





Editör: TE Bilisim