Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Mersin Kültürlerarasi Diyalog Merkezi (MEKADİM) tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında görme engelliler ter döktü.

MEKADİM, görme engellilerin sınava sorunsuz bir şekilde hazırlanması için Peygamber Efendimiz (SAV) hayatının konu edildiği kitapların seslendirilmiş hallerini hediye etmişti.
Yarışmaya bu MP3'lerle hazırlanan görme engelliler sınav heyecanı yaşadı. Görme engelliler refakatçilerin okuduğu sorulara cevap vererek sınavı tamamladı.

MP3'leri dinleyerek sınava girdiğini belirten Mehmet Sıddık Avcı, "MEKADİM sayesinde sınava hazırlanabildik. Seslendirilen kitapları defalarca dinledik. Bugün sınavımız çok güzel geçti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin'de 16 Mart-22 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak sınavda, Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğini anlatan kitaplardan yapılacak sınavda dereceye girenler, başta Umre Seyahati olmak üzere mini I-Pad, bisiklet, kol saati gibi hediyeler verileceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim