İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Diyanet İşleri Başkanı(DİB) Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, DİB öncüğü ve rehberliğinde Orta Asya'da 950 cami inşa ettiklerini söyledi. Görmez, "Cuma namazı sonrası yardımlar toplamaya son verilmesiyle ilgili çok sayıda mesaj alıyoruz. Hocam son verin diye. Tabi fazlasına son verilmeli. Ama tüm camiler cuma namazı sonrası toplanan hayırla yapıldı. Camilerimizin yüzde 90'ını hayırseverlerimiz yaptırmıştır."

DİB Başkanı Mehmet Görmez, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgatlı hayırsever işadamı Hüseyin Avşaroğlu'nun Sorgun Mahallesi'nde anne ve babası adına yaptırdığı Mustafa-Rukiye Avşaroğlu Cami'nin açılını yaptı.
Ülkeye gelen yabancı konuklara Türkiye'de 85-90 bin caminin bulunduğunu söyleyince dudaklarını ısırdıklarını belirten Görmez, bu kadar camiyi yaptıranların yüzde 90'nın hayırseverler olduğunu söyleyince de yabancı konukların hayretlerinin bir kat daha arttığını kaydetti.
Ülke genelinde 85-90 bin ve yurt dışında 950 caminin her cuma günü imam hatiplerin hutbe sonrası sıkılarak söylediği hayırlarla yaptığını belirten Görmez, "Bu camiler, hocalarımızın cuma günleri hutbe sonrası yutkunarak söylediği yardımlarla yapıldı. Cuma namazı sonrası yardımlar toplamaya son verilmesiyle ilgili çok sayıda mesaj alıyoruz. Hocam son verin diye. Tabi fazlasına son verilmeli. Ama tüm camiler cuma namazı sonrası toplanan hayırla yapıldı. Camilerimizin yüzde 90'nın hayırseverlerimiz yaptırmıştır. " diye konuştu.
Kırım'dan Tataristan'a, Çerkezya'dan Çerkezya'dan Dağistan'a cuma namazı sonrası toplanan yardımlarla camilerin yapıldığını, Balkanlar'da Bosna Hersek, Arnavutluk, Piriştina, Üsküp'e DİB'in cami yapımına öncülük ve rehberlik ettiğini altını çizen Görmez, şimdide Afrika ülkelerinde cami yapımına öncülük etmeye devam ettiğini kaydetti.
Büyükşehirler, metropoller kurulurken hem ibadet yerleri planlamaları ihmal edildiğinin altını çizen Görmez, "Nitekim şu anda camilerimizin büyük bir kısmı depreme dayanıklılık karşısında test edilmeye muhtaç. " ifadesini kullandı.
Başkan Görmez, engellilerinde camiye ulaşma noktasında bütün engelleri kaldırmaya yönelik çalışma yaptıklarını ifade etti.
Mustafa-Rukiye Avşaroğlu Cami, Antalya İl Müftüsü Osman Artan'ın duasının ardından DİB Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, işadamı Hüseyin Avşaroğlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar' ve çocukların kurdela kesimiyle yapıldı.

Editör: TE Bilisim