İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk savcılığa teslim oldu. Kararı çıktığında görev icabı İstanbul'da bulunduğunu ifade eden Türk, hiç bir zaman kaçmadığını belirtti.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK’ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kişi ise teslim olmuştu. Zanlılar terör örgütüne maddi kaynak sağlamak, Akdeniz Belediyesi'ne işçi alımında mahalle komisyonları kurarak, ailesinde terör örgütünün faaliyetleri sırasında cezaevine giren veya silahlı kanadında bulunan elemanların yakınlarını destek amaçlı usulsüz şekilde belediyede istihdam etmek, terör örgütü adına para toplamak ve faaliyetlerine destek olma" iddialarıyla suçlanıyor.

Hakkında göz altı kararı bulunan ve evinde yapılan aramaya rağmen bulunamayan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise bugün adliyeye giderek Cumhuriyet Savcılığına teslim oldu. Türk teslim olmadan önce makamında düzenlediği basın toplantısında geçen cuma toplantılara katılmak üzere İstanbul'a gittiğini belirtti. Pazartesi günü ise bazı meclis üyeleri ile eskiden beraber çalıştıkları arkadaşlarının evlerinde aramalar yapıldığını ifade eden Türk, polislerin arkadaşlarına kendisinin de arandığını söylediğini kaydetti.

Bir arkadaşına vekalet bırakarak İstanbul'a gittiğini bunu da kaymakamlığa bildirdiğini anlatan Türk, "Bu konuda bazı basın yayın organlarında kaçtığım yönünde haberler çıkmış. Şu söyleyeyim biz hiç bir zaman kaçmayız, kaçacak bir suçta işlemedik. Bu konuda hem parti hem yerel yönetimler olarak hassasız, buradayız. Bugün tekrar göreve başladık. Görevimim başındayım. Hiç bir yere kaçma diye bir niyetimiz olmaz. Bizi halk seçmiş ise partimizi kesin kararı var. Görevimizin başındayız. Ne zaman istenirse adliye 2 adımdır. 1999'dan bugüne en az 100 sefer çağırdıklarında gidip gelmişiz. Bu konuda sıkıntı yaşamadık. Her zaman çağırdıklarından biz gidip ifade veriyoruz. Olması gerekende odur. Gidip bir belediye başkanının evini basmaya hiç gerek yok." şeklinde konuştu.

KARAR SİYASİ
Bir basın mensubunun haklarındaki suçlamaları hatırlatması üzerine Türk elindeki dosyayı göstererek, "Burada 365 günün 360 günü müfettiş var. Hiç bir belediyede olmadığı gibi. Pazartesi dahi gönderdikleri müfettişlerin raporları var. Ben burada 3 ay maaş ödeyemiyorum. Nereye sağlayacağım. Paramı var da Akdeniz'de bu kadar borçtan sonra. Bu karar siyasidir. Bu belediyeyi ayakta tutmak için elimizden geleni yaptık. Düzlüğe de çıkarttık. Burada önemli olan odur." cevabını verdi.
Türk, basın açıklamasının ardından kalabalık bir gurupla adliyeye giderek Cumhuriyet Savcılığına teslim oldu.

Editör: TE Bilisim