İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği adına açıklama yapan Avukat Ömer Faruk Tosun, "Son operasyonda şu ana kadar görmediğimiz duymadığımız hadiselerle karşılaşıyoruz. Medya mensuplarının gözaltına alınmasında ciddi bir hukuk zafiyeti yaşanmaktadır." dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmesinde, gözaltına alınan bu insanların normal şartlarda emniyete gittiğinde ifade verirken savcının olmaması gerektiğini vurgulayan Av. Ömer Faruk Tosun, "Emniyette ceza usul hukuku açısından ayrı bir garabet ve sıkıntı yaşanıyor. Burada ifade veren insanlar silahlı kamu görevlileri altında ifade vermeye zorlanmakta. Bu da ifade veren insanlar üzerinde olumsuz psikolojik etki meydana getirmektedir. Bu hukuksuzluğun acilen son bulması lazım. İnsanların her gün her gün hastaneye sevk edilerek ayrı bir sıkıntı ayrı bir çile meydana getirmektedir." şeklinde konuştu.

Özgür basına yönelik yapılan müdahalenin düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğunu kaydeden Avukat Ömer Faruk Tosun, devam eden uzun gözaltılarla ilgili şu tepkiyi verdi: "Gözaltına alınan medya mensupları bir gün öncesinden haklarında bir soruşturma olmadığına ilişkin olarak resmi yazı almışlar akabinde de istenildiğinde ifadeye gelecek kişiler olmasına rağmen büyük bir algı operasyonuyla gözaltına alınmışlardır. Bu millet 'ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam' diyen bir ecdadın torunlarıdır. Yolsuzluğu ve hırsızlığı örtbas etmek için bugün paralel yapı safsatasıyla 5 yıl önce yayınlanan bir diziyi bahane ederek sanatçıları ve gazetecileri gözaltına aldırmakta, yargı eliyle sanatçılara ve gazetecilere gözdağı vermeye çalışmaktadırlar."

Tosun, 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında, yolsuzluğu ve rüşveti ortaya çıkaran yargı ve emniyet mensuplarına yönelik başlayan cadı avının geldiği noktanın oldukça vahim ve gelecek adına endişe verici olduğunu dile getirdi. "İktidar yanlısı olmayana dünya zindan edilmekte" diyen Tosun, "Buradan Ankara'ya sesleniyoruz. Ey ülkenin kaderini iki dudağı arasında gören zatı muhteremler, Türkiye'miz antidemokratik uygulamalarınız ve yolsuzluk iddiaları karşısındaki tavır ve davranışlarınız nedeniyle tüm dünyada hızla itibar kaybetmektedir. Ülkenin itibarını, saraylarda oturmakla ve milyonlarca liralık makam arabalarına binmekle yükseltemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim