‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Belediyesi’ne yapılan operasyonda yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan Belediye Başkanı Ali Çelik ile birlikte toplam 36 kişi adliyeye sevk edildi.

Kasım 2011'de yapılan 13 ihbarın ardından başlatılan soruşturma kapsamında; Antalya il ve Alanya ilçe jandarma komutanlıkları 25 Şubat Pazartesi günü saat 06.00’da Alanya, Antalya ve Manavgat’ta 32 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlemiş, Başkan Çelik ve 35 kişi gözaltına almıştı. Zanlılar 3 günlük polis sorgulamasının ardından bugün sabah adliyeye sevk edildi. Bazı zanlılar adliyeye sivil askeri araçlarla getirildi. Sivil aracın camlarında perde bulunması dikkat çekti. Zanlılar adliyeye arkasındaki mahkum girişine araçlarla birlikte alındı.
Zanlılar 'suç örgütü kurarak, yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırmak'la suçlanıyor.
Gözaltına alınanlar arasında bir belediye başkanı, bir Mahmutlar Belediye Meclis Üyesi, 11’i Mahmutlar Belediyesi çalışanı, bir Kargıcak Belediyesi çalışanı, bir Mahmutlar’da faaliyet gösteren bir banka görevlisi, 16 esnaf ve serbest meslek sahibinin bulunduğu açıklandı. Jandarma tarafından belediye, ev ve işyerlerinde yapılan aramada bazı bilgisayar ve dosyalara el konuldu.

Editör: TE Bilisim