Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Türkiye'yi sarsan yolsuzluk soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan polislere destek vermek isteyen grup, emniyet önünden uzaklaştırıldı. Canlı yayın araçları da emniyet önünden kaldırıldı.

İstanbul merkezli operasyonun, organize ve istihbarat şubede görevli emniyet mensuplarına yönelik olduğu ve 29 kişinin gözaltı listesinde bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, gözaltındaki polislere destek vermek isteyen bir grup da, emniyet önünde toplandı. Grubun toplandığı yere gelen sivil polisler, önce televizyonlara ait canlı yayın araçlarının kaldırılmasını istedi. Saat başında canlı yayın yapacak muhabirler canlı yayın araçlarının kaldırılmamasını, Emniyet Müdürlüğü’nden izninin bulunduğunu söyledi. Muhabirler kısa bir süre polislerle tartıştı, ancak canlı yayın araçları bir süre sonra bulunduğu yerden kaldırıldı. Canlı yayın araçlarının bulunduğu yere çevik kuvvet otobüsü konuldu.

Grubun bulunduğu caddeyi güvenlik şeridi ile kapatan sivil polisler, bekleyenleri aşağıda beklemesi konusunda uyardı. Uyarıları dinleyen vatandaşlar yaklaşık 50 metre aşağıda beklemelerini sürdürdüler.

'ELİMİZDE TAŞ YOK, SOPA YOK'

Öte yandan polislerin kendilerini başka bir yerde beklemesini istemesinin mantıksız olduğunu belirten bir vatandaş, “Burası vatandaşın yürüyebileceği bir alan. Elimizde taş yok, sopa yok. Resmi bir kurumun bahçesi değil. Herhalde zulüm etmek kendilerinin düsturu oldu. Halka zulüm ediyorlar. Üzerimde kalemden başka bir şey yok.” dedi.

Gözaltında bulunan yakınıyla görüşemediğini belirten ismini vermek istemeyen bir kişi ise, yakının sadece avukatıyla konuştuğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim