Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları'yla (THY) arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri ve 305 işçinin geri alınmasıyla ilgili uyuşmazlığın ardından grev kararını yönetim binasına astı. Sendika Başkanı Atilay Ayçin, grev tarihini belirlemediklerini, THY yöneticilerine 1 ay daha zaman tanıdıklarını söyledi.

Hava İş Sendikası ile THY arasında uzun bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden ve çıkarılan 305 kişinin işe geri alımıyla ilgili sonuç alınamayınca sendika greve gitme kararı aldı. Hava-İş Sendikası merkezinde açıklama yaptıktan sonra sendika yöneticileri ve işten çıkarılanlardan yaklaşık 50 kişi THY Genel Müdürlük binası önünde toplandı. Burada sloganlar atan, halaylar çeken grup, bir süre bekledikten sonra Atilay Ayçin’le birlikte grev kararını asmak için THY binasının bahçesine girdi.

Burada konuşma yapan Atilay Ayçin, grev kararını ilk günde asabileceklerini fakat 2 hafta süre tanıdıklarını söyledi. THY yöneticilerine, “İyi niyetli ve çözümden yanaysanız bu işi masada çözelim” dediklerini hatırlatan Ayçin, 2 haftalık süre içerisinde bu konuda işverenin herhangi bir gelişme kaydetmediğini söyledi. Bugün grev kararını asmak mecburiyetinde olduklarını dile getiren Ayçin, “Çünkü 60 günlük yasal sürecimiz nihai sonuca doğru hızla ilerlemektedir. Yaklaşık 30 gün beklentilerle tükendi. Bir 30 günümüz daha var. Bunu da beklentiyle tüketmek istemiyoruz. Eğer çözüme adım atacaklarsa barışa el uzatacaklarsa biz bugün grev kararını asarak kendilerine bir müddet daha zaman tanıyacağız. Grev uygulama tarihini belirlemememe nedenimiz budur. Bu süre içerisinde olumlu bir adım göremezsek olabilecek en kısa sürede grev uygulama tarihini belirleyecek ve grev uygulama pankartını bu şirketin girişine ve şirket faaliyeti içerisinde olan tüm iş yerlerine asacağız.” diye konuştu.

'KULAĞIMDA KANAMA OLDUĞU HALDE İŞE GİTTİM'

İşten çıkarılan hosteslerden Asude Öğüt, basın açıklamasına katıldığım gerekçesiyle işten çıkarıldığını hatırlattı. İşten çıkarılmasının haksız yere yapıldığının mahkemeler tarafından ispatlandığını ifade eden Öğüt, buna rağmen temyize gidilerek işe geri alınmadığını kaydetti. Atatürk Havalimanında 317 gündür direndiklerini ifade eden Öğüt, “Hakkımızı arıyoruz. Genç yaşta işsizlikle tanıştım. Hem de hakkım olmadan bu duruma düşürüldüm. Çok şey öğrendim bu bir yılda. Hakkımı aradığım için pişman değilim. Hakkımı aramaya da devam edeceğim. 2 yıldır THY işimi elimden geldiğince severek yaptım. 2 yıldır verimli çalışıyordum. Hastayken bile işe gittiğim zamanlar oldu. Kulak zarımda kanama olduğu halde uçuşa gittiğim zamanlar oldu." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Ayçin, grev kararını THY Genel Müdürlük binasına astı.


Editör: TE Bilisim