Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi, Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, Gökçeköy Mahallesi arası iki il sınırının tespitine ilişkin karara İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu GÜDEF'ten tepki geldi.

GÜDEF'in açıklmsı şu şekilde:

"Gümüşhanemizin Kürtün ilçesine bağlı Damlı, Bağlama ve Kırgeliş Köylerinin bir kısmı Cumhurbaskanligi Karari ile Trabzon İli Şalpazarı ilçesine bağlanmıştır.

Bu karar, bu köylerde ki hemşerilerimizi üzdüğü kadar tüm Gümüşhanelileri de derinden üzmüştür. 
Zira, tarihin her döneminde bu toprakların Gümüşhane'ye ait olduğu defaatlerce tescillenmiştir. Alınan son karar Gümüşhanelileri huzursuz etmiştir.
Gümüşhaneliler vatan toprağı için göstermiş oldukları hassasiyeti kendi toprakları ve sınırları için de göstermeye kararlıdır.

Dost olan Gümüşhane ve Trabzon illerinin arasına nifak girmemesi için alınan bu kararın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. 
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) olarak yasal ve kanuni bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve her süreçte bu köylerimizin yanında olacağımızı, yaşanılan bu yanlışdan bir an önce dönülmesinin takipçisi olacağımızı, Kamuoyuna ve tüm hemşehrilerimize beyan ediyoruz.


BAYRAM DEMİR
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu 
Genel Başkanı"
Editör: TE Bilisim