İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
“Yüz Gülen Yüz Projesi’ kapsamında Konya’yı ziyaret eden öğrenciler Vali Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 28 Ocak-07 Şubat 2013 tarihleri arasında Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan 16-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik planladığı proje kapsamında Konya’ya gelen öğrenciler bugün Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz katıldı.

Vali Aydın Nezih Doğan, yaptığı konuşmada Konya’yı tanıttı.

Konya’nın tarihi özelliklerinden de bahseden Vali Doğan, Konya’ya ait bir ruhun olduğunu söyledi. Konya’ya Mevlana Hazretleri ve diğer manevi büyüklerin bu ruhu verdiğini vurgulayan Doğan, “Konya’da dolu dolu 3 gün geçireceksiniz. İnşallah kaldığınız bu süre içinde bahsettiğim ruhu yakalayarak ayrılırsınız. ”diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu da, yarıyıl tatilinin gelmesi ile birlikte 2 bin 500 öğrenciyi İstanbul ve Konya’da misafir ettiklerini söyledi. Doğu ve Güneydoğulu gençleri genç yaşta
İstanbul ve Konya ile tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Mahmutoğlu, proje kapsamında birçok gencin hızlı tren ve uçakla da tanıştığını aktardı.

Konuşmaların ardından öğrenciler kendilerini Vali Doğan’a tanıttı.

Ziyaretin sonunda ise Vali Doğan da öğrencilere ve misafirlere hediyelerini takdim etti.

Editör: TE Bilisim