En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Yüz Güler Yüz’ projesiyle öğrenciler, İstanbul’da tarihle buluştu. İstanbul’da tarihi mekanları gezen öğrenciler, Sultanahmet ve Panaroma 1453 Fetih Müzesi’nden çok etkilendiklerini söyledi.

Proje kapsamında ilk olarak Diyarbakır, Van, Mardin, Samsun, ve birçok ilden gelen öğrenciler, Sultanahmet Cami, Ayasofya, Panaroma 1453 Fetih Müzesi ve Türk Dünyası Tarihi Evleri’ni gezdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Feride Bitirim de öğrencilere eşlik etti. Öğrenciler, rehber eşliğinde mekanları gezdi, buralara hakkında bilgi aldı. Havanın soğuk olduğuna aldırmayan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sık sık fotoğraf çektiren öğrenciler, güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Kız öğrencilerden oluşan kafile 28-31 Ocak tarihlerinde İstanbul’u gezecek. Öğrenciler, bugün tarihi mekanları gezdi, akşam da Ertuğrul Erkişi konserine katılacak. Öğrenciler, yarın Boğaz turu, Topkapı Sarayı ve Miniatürk'ü gezecek.

İlk defa tarihi mekanları gezdiğini söyleyen Merve Ertem, “Gezdiğim yerlerde çok ilginç şeylerle karşılaştım. Panaroma Fetih Müzesi ve Ayasofya’daki dört melek ilgimi en çok çeken şeylerdi. Çok güzel oldu, gezi için çok teşekkür ederim.” dedi.

Sümeyye Algan, “İlk defa buraları gezdim. Çok mutlu oldum benim için rüya gibi buraları gezmek. Bira daha gelip gezmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Asya Duman ise “İlk defa buralara geldim. Hayallerimden birini gerçekleştirdim. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Merve Nur Çakar da “Gezdiğim yerler arasında en çok Panaroma’dan etkilendim. Buranın sanal olması gibi ve görsel olması insanı çok etkiliyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim