İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Soma’da meydana gelen facianın yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı. Uysal, “Tam bir sene önce kömür, milyonlarca ocak yaktı. Soma'da meydana gelen iş cinayetinin yıldönümünde, tarifi mümkün olmayan bir acı yaşamak zorunda kalmış madenci yakınlarına, evlatlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Soma’da meydana gelen facianın yıldönümü ile ilgili yazılı olarak mesaj yayımladı. Bir yıl önce meydana gelen hadisenin kaza olmaktan öte bir cinayet olduğunu savunan Uysal, "Vicdanlarını cüzdanlarına mahkum edenler gerçek sorumlular, katillerdir." ifadesini kullandı.

Birçok davanın savcılığını yapan Cumhurbaşkanı'nın sessizlik içerisinde olduğunu öne süren Uysal, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Tam bir sene önce kömür, milyonlarca ocak yaktı. Soma'da meydana gelen iş cinayetinin yıldönümünde, tarifi mümkün olmayan bir acı yaşamak zorunda kalmış madenci yakınlarına, evlatlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tam bir yıl önce, Soma'da bir madende meydana gelen hadise, kaza olmaktan çok öte bir cinayettir. Madende meydana gelen patlamadan kısa bir süre önce yasak savma kabilinden yapılan denetim, kısacası yapılamayan denetim, madenin sahibi olan firma ve iktidar bağlantılarının rant kaygısı, rant sevdası sebebiyle 787 maden işçimizden 301'ini kaybettik. Bugün, üzerinden bir yıl geçmiş olmasına karşın, 13 yıldır bir alışkanlık olduğu üzere gerçek sorumlularının yargı önüne çıkarılamadığı, sorumlu diye çıkarılanlar için ise adaletin geç işlediği görülmekte. 432 çocuğumuz 'baba' diye toprağa sarılmakta, gözyaşları akmakta, ağıtlar ise halen duyulmakta. Sesi duyulamayan adalettir, sesi duyulmayan vicdandır.”

“ŞÜPHESİZ Kİ BUGÜNÜN BİR DE YARINI, YARATAN’IN DA BİR HESABI VARDIR”

“Vicdanlarını cüzdanlarına mahkum edenler gerçek sorumlular, katillerdir.” diyen Uysal, şunları kaydetti: “Soma'da meydana gelen patlama ile Türkiye yalnız 301 'can'ı toprağa vermemiş, vicdanlar tekmelenmiş, insaf tokatlanmıştır. Ülkelerden hesap sormaya kalkan, el kol kıran iktidar üyeleri, birçok davanın savcısı olan Cumhurbaşkanı ise sessizliklerinden ödün vermemekte. Şüphesiz ki bugünün bir de yarını, Yaratan'ın da bir hesabı vardır.”

Uysal, “Bu duygularla, başta 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da 'öldürülen' 301 madencimizi, alınteri için ölüme yürüyen, iş cinayetine kurban giden tüm işçilerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve memleketimize bir kez daha baş sağlığı diliyoruz." temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim