Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Ankara polisi, yurt dışından getirdikleri gümrük kaçağı cep telefonlarını ucuz telefonlarla klonlayıp piyasaya süren çete üyesi 26 kişiyi 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına aldı. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 4 bin 194 adet değişik marka cep telefonu ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından getirilen kaçak telefonların piyasaya sürüldüğü bilgisini aldı. Ekipler yaptıkları çalışma sonucunda bir çetenin izine rastladı. 8 ay süren teknik takibin ardından harekete geçen kaçakçılık polisi, Ankara başta olmak üzere İstanbul, Şanlıurfa, Ağrı, Sakarya ve Mardin’de önceden belirlediği adreslere baskın gerçekleştirdi. Baskında çete lideri ile bir kargo müdürünün de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4 bin 194 adet cep telefonu, 16 bin 670 adet cep telefonu aksesuarı, 300 adet ayrı cihazlara uyumlu ara kablo, 2 adet box cihazı, 7 adet bilgisayar ile cep telefonu satışından elde edildiği değerlendirilen 25 bin 740 lira ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan çetenin çalışma yöntemleri de deşifre edildi. Çetenin cep telefonlarını yurt dışından parça halinde getirdiği ve burada bir araya getirdiği öğrenildi. Çetenin telefon doktoru olarak bilinen ilkokul mezunu üyesi S.C’nin, hurdaya ayrılan veya ucuz telefonların yazılımları ile kimlik numaralarını kaçak telefonlara aktardığı tespit edildi. Yurtdışından gelen cep telefonların önce İstanbul’a geldiği buradan da kargo aracılığıyla Ankara’ya getirildiği belirlendi. Ankara’daki bir kargo şirketi müdürünün de çete ile birlikte çalıştığı ortaya çıktı. Kargo müdürü polise yanlış bilgi vermek ve çeteye yataklık etmekten gözaltın alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 29 zanlıdan 14’ü mahkemeye sevk edildi. Diğer 15 zanlı ilk sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim