DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, Mersin Limanı’nda bir gemide yurda sokulmak istenen bin 642 ton GDO’lu çeltik ele geçirdi. Ele geçirilen GDO’lu çeltiğin piyasa değerinin 23 milyon TL olduğu açıklandı.

        Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda operasyon gerçekleştirdi. ABD'den Mersin Limanı’na bir gemi ile getirilen bin 642 ton çeltikten alınan numuneler üzerinde analiz yaptırıldı. Analiz sonucunda, söz konusu çeltiklerin GDO’lu olduğu tespit edildi. Ele geçirilen çeltiklere soruşturma kapsamında el konuldu. Çeltiklerin değerinin yaklaşık 2 milyon TL olarak tespit edildi.

        Gemi ile yurda sokulmak istenen ürünlerle ilgili gerekli inceleme ve işlemlerin yapılması için konu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili birimine intikal ettirildi. Olayla ilgili 7 şüpheli, hakkında Biyogüvenlik Kanunu uyarınca işlem yapılmak üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Editör: TE Bilisim