Gümüşhane son günlerde Demiryolu güzergah değişikliği şokunu yaşıyor. Şehir sürpriz haksızlığı konuşuyor.

Şehrin son derece mütevazi saygın insan profili bir kez daha siyaset bürokrat lobicilik mikro milliyetçilik şehircilik dayatmasını yaşıyor.

Siyaset kurumu daha önce hattın Gümüşhane üzerinden geçeceği müjdesini vermişti.

Demek sigara paketine yazılan klasik siyasetçi sözü buza suya yazılan yazı gibi olmuş insanlar burnundan soluyor.

Civar vilayetlerde herkesin tarımsal ürün vb. avantajları var.

Fındık Çay vb. Gümüşhane insanı taşta kayada adeta ekmek arıyor. Taşı kayası sert insanı mert şehir insanı bu muameleyi hak etmedi. Bu yanlış karardan acilen dönülmeli.

Şayet dönülmezse uyku durmak bize haram olsun.

Kurtuluş Savaşı’nda iki teneke altınla devletine destek olan bakanları çıkaran şehir çaresiz ve yalnız olmamalıdır. Şehir kaderine terk edilemez.

Kendi mahalle köy veya şehrine haklarına sahip çıkamayan hiç bir değerine sahip çıkamaz. Dağların başında yalnız ve çaresiz insanları oy deposu gören anlayış sorgulanmalı irdelenmeli mahkum edilmelidir.

Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

Demokratik meşru yasal tepkiler çığ gibi büyümeli adresine ulaşmalıdır. Bu yanlış karardan dönülmeli bugün konuşmayan ayağa kalkmayan sitem etmeyen ne zaman konuşacak ki?

Şimdi birlik bütünlük partili partisiz herkes sesini duyurmalı Tren düdüğü Harşit Kelkit vadisinde ötmelidir bu Gümüşhanelilerin anasının ak sütü gibi hakkıdır.

Siyaset iktidarı ve muhalefetiyle dut yemiş bülbül gibi susma adresi değildir.

Harşit ve Kelkit vadisinde dut yemiş bülbül gibi susanlar değil tren sesi için konuşanları eylem ve söylem duymak istiyoruz. Aşağıdaki satırlar bir hemşerimize aittir.

“BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR KONUDA: MİLLET VEKİLLERİ, İL- İLÇE TEŞKİLATLARI, BELEDİYE BAŞKANLARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI HEPSİ BİRDEN TOPLANTI YAPARAK ORTAK HAREKET PLANI GELİŞTİRMELERİ GEREKİYOR GÜN HİZMET GÜNÜ MAKAM VE KOLTUĞUNDAN FEDAKARLIK GEREKİRSE BU KUTSAL TOPRAKLARA HİZMET İÇİN YERİ GELİRSE O DA YAPILMALI.  BİZ DAHA NE ZAMAN BİRLİK OLACAĞIZ ?”

Alıntı Taşkın Hirik

Çölleşen Harşit ve Kelkit vadileri duta hasret bülbül cevize hasret karga sesleri tren sesiyle buluşmalı efsane Zümrüt vadi geri dönmelidir!

Konuş Gümüşhane, bugün değilse ne zaman?

Harşit ve Kelkit vadisinde dut yemiş bülbül gibi susanlar değil, tren sesleri duyulsun!

SABRİ ŞENEL

Editör: TE Bilisim