Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen gençlik şölenine katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücülüğün herhangi bir meşgale değil, tamamen milletine adanmışlık olduğunu söyledi.

Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte salonu dolduran ülkücülere seslenen Kılavuz, son dönemde Türk milletinin varlığının büyük bir tehdit altında olduğunu, siyasi iktidarın ve yandaşlarının bölücülük propagandası yaptığını iddia etti.

Etle tırnak gibi bütünleşmiş insanların ısrarla ötekileştirildiğini ifade eden Kılavuz, “Bilmelidirler ki binlerce yıllık Türk milleti bölücülüğe asla prim vermeyecektir. Mehmetciğin katilleri ile pazarlık yapanları tarih asla affetmeyecektir. Açılım adı altında milletimizin değerlerini ayaklar altına alanlar barış safsatasıyla göz boyayıp dünyanın en köklü devlet geleneğini, Türk devletini itibarsızlaştıranlar en yakın zamanda Türk milletinin gerçek cevabını sandıkta alacaklar ve geldikleri gibi yok olup gidecekler.” dedi.

“ÜLKÜCÜLÜK HERHANGİ BİR MEŞGALE DEĞİLDİR, TAMAMEN MİLLETİNE ADANMIŞLIKTIR”

Türk milletini bu dipsiz kuyulardan çıkaracak yegane gücün ülkücü, milliyetçi gençlik olduğunu dile getiren Kılavuz, “Unutmayalım ki ülkücülük bir zanaat, bir sanat, bir meslek, bir hobi veya herhangi bir meşgale değildir, tamamen milletine adanmışlıktır. Ülkü ocakları Türk milletinin gençlik aşısıdır. Etnik kökeni, mezhebi, dini ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan ve hep birlikte yaşama gayreti gösteren herkes bizim milletimizin şerefli bir üyesidir.” diye konuştu.

Kılavuz’un konuşmasının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara tarafından plaket, Gümüşhane atkısı ve buket takdim edildi.

“HER ÜLKÜCÜ BİR LİDERDİR”

Belediye Başkanı Mustafa Canlı da yaptığı konuşmada Ülkü Ocaklarının Türk Milletine saygıdeğer evlatlar yetiştirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Her ülkücü bir liderdir, her ülkücü vatanını sever ve ülkesi için yapamayacağı olmayan ender bir insandır. Bugün nereye bakarsanız bakın mutlaka ülkü ocaklarından bir şekilde geçmiş olan değişik insanlar görürsünüz. Ve o insanların hayata bakışını ve lider ruhlu olduğunu da hissedersiniz. Şunu ifade etmek istiyorum ki Türk milleti Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütündür.”

Yapılan konuşmaların ardından ülkücü camianın önde gelen sanatçılarından ilk olarak Ozan Erhan Çerkezoğlu sahneye çıktı. Sazını kullanışı ile izleyenlere coşkulu anlar yaşatan Çerkezoğlu, vatandaşların isteklerinin ardından okuduğu şiirin ardından sahneyi sanatçı arkadaşı Osman Öztunç’a bıraktı. Mehmedim şarkısı ile ünlenen sanatçı da programını Üsküdar parçası ve Şeyh Şamil şiiri ile sonlandırdı.

Öztunç’un sahneden ayrılmasından sonra Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yararına bakırdan yapılan Bozkurt tablosu açık artırmaya çıktı. Kimsenin bilmediği bir anda sonlandırılan açık artırmada tabloyu alan vatandaş, tabloyu üniversite teşkilatına hediye etti.

Programda son olarak Gümüşhaneli şair Dilaver Cebeci’nin ‘Türkiyem’ adlı şiirini seslendiren Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Yıldızdoğan’ın sevilen parçalarına eşlik edip tempo tutan vatandaşlar, sahnenin önünde Yıldızdoğan’ı videoya çekmek için birbiriyle yarıştı. 

Yaklaşık 4 saat süren programda sanatçıların şarkılarına eşlik eden vatandaşlar sık sık da slogan attı.

Editör: TE Bilisim