Gümüşhane’nin mütevazi kültür üretim medya emekçisi Pirahmet kavşağındaki gurbet elçimiz adeta Pirahmet Türbesi ve Tekke Çağırgan baba türbesinde yatan muhterem zatların misyonunu karayoluna taşıdı.

Geçen yıl yoğun ilgi gören geleneksel hale gelen bu faaliyet maziden atiye akan ölümsüz değerleri yaşatma savaşı veren bu güzel hemşerimizi yürekten alkışlıyor, destekliyor, desteğinizi bekliyoruz.

Gümüşhane, çırpınan Kürtün'e sahip çıkmalı ve yuvada kalmasını sağlamalı! Gümüşhane, çırpınan Kürtün'e sahip çıkmalı ve yuvada kalmasını sağlamalı!

Askıda Gümüşhane elması kampanyasının organizatörü Namık Kutay’ın işte o çok güzel açıklaması:

“Vereni alanın tanımadığı bir elin verdiğini diğer elin bilmediği çok samimi içten bir hayır yükümlülüğü. Hem de şehrin üreten sakinine meyve bahçesine uzanan mütevazi üretme nöbeti desteği. Vadinin yeşil kalmasına bir elma ağacının sulanmasına hayatta kalmasına dolaylı destek. Dahası ihtiyaç sahibine toplumsal farkındalık ikliminin inşaası. Değerler erozyonunun önlenmesi bizi var eden her türlü iklimin yaşatılması. Emeği hayrı yapanlara sonsuz teşekkürler. Yiyenlere afiyet helali hoş olsun.”

Allah bu gayrete destek verir inşallah. Çabalar elbet karşılık bulur.

Sağ ol, var ol şehrin yiğit evladı.

 

SABRİ ŞENEL / 13.10.2021

Editör: TE Bilisim