Gümüşhane Arzular Kabaköy’de bir ev yapma deveye hendek atlatmaktan çok daha zormuş.

Eşek sırtında buğday sapı taşıdığımız dağların başında onlarca dönüm tarlaları devletimiz orman yapma gerekçesi ile elimizden aldı.

Sanki Trakya Ovası’nda tarla veriyormuşçasına taşın başına ev yapma, taşları yeşillendirme devletten satın alma yasal talebimiz.

‘Ali Kıran baş kesen’ bürokratik dayatmalarla akla hayale gelmedik gerekçelerle bitmek bilmiyor! Bunun yanına bir de akrepleşen akrabaların da katkısı eklenince adeta hasretini çektiğimiz hatıralar diyarından kovuluyoruz.

Yani biz ata baba toprağı anne baba kabirleri olmasa çekip giden dönmeyenler gibi bir daha gidip dönmeyeceğiz ama “baba ne kaldın köyle” diyen evlatlarımız karşısında bizi mahcup edenler utansın.

Seçim süreçlerinde koltuğu kapıncaya kadar kaf dağından kar bağışlayan siyaset kurumu, makamı kapınca ‘Nuh deyip peygamber demiyor!’

Bir yazıya aylarca Ankara’dan cevap alamıyor çok yazık. Ama engelleri birer birer aşacağız. Memleket sevgisi ata dede topraklarını hozanları taşlıkları sevdirmekten geçiyor.

Gurbette kavga edenleri yıllarca barıştırdık ama mikserler bir türlü boş durmuyor. Biz karşılıksız Kabaköy ve Gümüşhane sevdalısıyız. Evlatlarımıza yeni kuşaklara yıllarca memleket sevdirdik ayrılıp bir daha köyüne gelmeyen nicelerine Gümüşhane ve köyünü sevdirdik.

Bunun için bir ömür verdik vermeye de devam edeceğiz. Zaten fiilen ekemez dikemezsin bostanlar bahçeler ayı ve domuzların dokunulmazlık alanı asla izin vermezler. Arı kovanları ayıların gözdesi elektrik olmadan anında kovanlar enkaz haline gelir. Buna bir de yassakkk emrivakiler eklenince dereler HES’lere peşkeş çekildi.

Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?

Vadiden Torul’a kadar yazın özellikle lağım akıyor üstelik yerleşim yerlerinin tamamına yakını vadi yatağından sulama yapamıyor ama içme suyu drenajla alınıyor.

Temiz su ise Gümüşhane sınırları içinde Çakır gölden Trabzon’a içme suyu gidiyor. Gümüşhane’de içse bu temiz sudan ne olur? Şehir gerçekten sahipsiz mi? Allah korusun yarın kanser vakaları patlarsa sorumlusu kim olacak?

Yeni Tunceli eski Ovacık belediye başkanı küresel proje olan bölücü kürtçülerin sözcüsünü medya uzun süre gündem yaptı.

Vadide Bozkurt belediye başkanlarının başarılı bölgeye has projelerini takip edip baş tacı ederiz. Gönüllü sözcülüğünü yaparız. Vakit var bekliyoruz olanlara sadece üzülüyoruz, hüzünleniyoruz ama akrabayı, komşuyu, köylüyü, hemşeriyi sevmeye devam edeceğiz.

Bunu töre söylüyor Allah emrediyor.

Aslında bu sadece Gümüşhane’nin değil göç veren tüm illere ait köylerin yürek yakan öyküsüdür. Köyler üretmezse Türkiye aç kalır!

Köye beldeyse nüfuz yazdır, seçmen kaydır lakin üzerine yazılacak fiili bina yok. Çok destek verdik avucumuzu yalattılar muktedirler…

Sağlık olsun. Çadır kurar oturur eskiden Romanlar gelirdi bizde köylerin yeni Romanı oluruz.

Kapıdan kovsalar bacadan geliriz aslında bu bürokratik siyasi hantallık fiilen gelmeyin demek değil midir?

Editör: TE Bilisim