Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Eylül 2021’de Gümüşhane'den ayrılıp Giresun'a bağlanmak için halk oylaması kararı alınan ve vatandaşların çoğu ayrılma yönünde 'evet' oyu kullanan Günyüzü ve Üçtaş köylülerinden günler sonra acı itiraf geldi.



“Ben Üçtaş köyündenim. Kürtün’den kamu kurumlarından bir acziyet yok ama aynn kirgerisin Trabzon’a verilmesi gibi bizim yaylamızı da Kürtün Yeşilköy sınırlarına dahil ettiler. Devamlı siyasilere yalvardık olmadı olmuyor.

Şöyle hizmet ettik böyle hizmet ettik diyorlar. Şimdi ama Üçtaş,  Günyüzü köyleri altındaki barajdan her yıl 7 milyon TL’nin Gümüşhane İl Özel İdaresi’ne gittiğinden bahsetmiyorlar.

Esnafı kurumların bu halktan yararlandığını söylemiyorlar. Günyüzü, Üçtaş köyleri AK Parti’nin kalesidir.

Allah rızası için zaten 2 dönemdir siyasetçi vekil göremedik, kayıplar bu ayrılma işine sebep olanlar bunun vebalini iki cihanda çeksin. Saygılarımla”

İsmi mahfuz

***

“Üçtaş ve günyuzü köyleri gümuşhanenin  nüfus olarak en büyük köyleri. Gümüşhaneli olmaktan her zaman gurur duyduk. Lâkin kürtün ayak oyunları ile atalarımızdan bize kalan yüz yıllık yaylamızı bırakın okulu, camii, mescidi dahi olmayan bir mahalleyi köy e çevirip, tarihi bilinmeyen mezarlığa sahip 9 tane camii bir yatılı bölge okulu 2 hidro elektrik santrali bulunan üçtaş ve günyüzü köyüne tercih ettiler. Bu sorunun çözümü için çalınmadık kapı kalmadı bürokrasiden siyasete bütün kapılar yüzümüze kapandı. Konuyu biz bu köylere hizmet ettik diye beyenatlar verip asıl konuyu hep duymazdan geldiler. Gelmeyede devam ediyorlar bu yayla konusunu konuşan bir tane siyasetçi bir tane bürokrat göremezsiniz. Bu yayla sorunu çözüme kavuşmuş olsa idi referandum hiç bir şekilde gündeme dahi gelmeyecekti. Üçtaş ve günyüzünün derdi sadece ayak oyunları ile yeşil köy e bağlanan yemşen yaylasının asli sınırlarına döndürülmemesidir. Biz her ne kadar iki köy gibi olsakta bir ismimiz var törnüklüyüz. Ve haklı davasında gümüşhane törnüklüyü yalnız bırakmıştır. Her zaman gümüşhaneli olduk ama kürtün lü (o la ma dık)...”



Editör: TE Bilisim