İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Antalya Demokratik Hukuk Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Danıştay töreninde Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na konuşma hakkı verilmemesinin 'savunmanın' susturulma girişimi olduğunu söyledi. Gündoğdu, Feyzioğlu'nun Türkiye'de 88 bin avukatı temsil ettiğini, aynı zamanda savunmanın başı olduğunu kaydetti.

'HUKUK, KAPALI DEVRE PROJE MAHKEMELERLE İŞLETİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Ülkede yargının yürütmenin emrinde olduğunu hukukun kapalı devre proje mahkemelerle işletilmeye çalışıldığını belirten Gündoğdu, kuvvetler ayrılığında bir kişinin iki dudağından çıkan söze göre şekillendiğini, hukuk sisteminin tıkandığını bu tür baskılarla avukatlara gözdağı verilmek istediğini ifade etti.

'ÜLKEMİZDE HUKUK BU KADAR AYAKLAR ALTINA ALINMAMIŞTI'

Makul şüphe ile ilgili Konya'da bir meslektaşlarının göz altına alınmasını kınayan Gündoğdu, "Ülkemizde birileri 'hakim ve savcılara göz dağı verdik sıra şimdi avukatlara geldi' diyor. Danıştay töreninde Fevzioğlu'na konuşma hakkı verilmemesi savunmayı tanımıyoruz, bakın bizi kızdırmayın sizi de sustururuz diye tehdit ediyorlar. Bilmiyorlar ki bir ülkede savunma susturulursa hukuk susar. Antidemokratik yasalarla adalet terazisini bozanlar hiç bir zaman savunmayı susturamayacak. Danıştay, Feyzioğlu'na konuşma hakkı vermeyerek resmen yürütmenin emrine girmiştir. Ülkemizde hukuk bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Ülkemizin hukuk noktasında geldiği durum hiç iç açıcı değil." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim