Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, yapılan genel kurulda yeniden başkan seçildi.

Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği 8. Olağan Genel Kurulu, Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Divan Başkanlığı’nı Kosova Fahri Konsolosu iş adamı Fahrettin Gülener’in yaptığı genel kurula; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Hakan Çavuşoğlu, CHP Milletvekili İlhan Demiröz ile siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Recep Gündüz, 1999 yılında kurdukları derneğin Kosova ile Türkiye arasındaki bağın yeniden kurulup güçlendirilmesine katkı yaptığını dile getirdi. Türkiye’de yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Gündüz, Kosova’dan gelen insanların devletten hiçbir şey istemeden çalışan, ülkesine faydalı insanlar olduklarını ifade etti.

Yaşadıkları sorunlara da dikkat çeken Gündüz, yaklaşık 20-30 ailenin hala ikamet tezkeresi ödeyerek Türkiye’de yaşadığını hatırlattı. Yaşları 80’e yaklaşan bu insanların Türk vatandaşı olmak istediğinin altını çizen Gündüz, “İnanın bu konu aklıma geldikçe uyku uyuyamıyorum.” dedi. Konunun çözülmesini isteyen Gündüz, yaşadıkları bir diğer sorunun ise Bulgaristan’dan geçişlerde uygulanan transit vize konusu olduğunu kaydetti. Gündüz, bu vizenin mutlaka kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Recep Gündüz’ün taleplerinin ardından kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçiş noktasında bir sorun yaşanmadığını söyledi. Kendisinin de bu sorunları çok iyi bildiğini ve Türk vatandaşlığına geçmek için 5 yıl beklediğini dile getiren Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçiş noktasında yasal bir engeli bulunmayan herkesin vatandaşlığa geçebileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Balkanlar’la uzun süre kopan irtibatı yeniden sağladıklarını hatırlattı. Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 20’yi aşkın şantiyeyle bölgede hizmet verdiklerini söyledi. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yanında toplu sünnet cemiyetlerinden kandil ve bayram kutlamalarına kadar Türkiye’de ne varsa Balkanlar’da da aynı faaliyetin olması için çaba harcadıklarını ifade eden Altepe, ecdadın bıraktığı eserlerin tekrar ayağa kaldırılması konusunda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

CHP Milletvekili İlhan Demiröz ise Dernek Başkanı Recep Gündüz’ün dile getirdiği sorunların bizzat takipçisi olacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra derneğin faaliyetlerini yakından takip edip, okuyucularla paylaşan Zaman Gazetesi Muhabiri Adem Elitok ile Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı Yüksel Baysal ve köşe yazarı Huriye Gül Kolaylı’ya plaket verildi.

Editör: TE Bilisim