Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Güngören Belediyesi, kutsal topraklara gitme şansı yakalayan hacıları Osmanlı’nın önemli geleneklerinden biri olan hacı sofrasıyla ağırladı. Bu yıl 8.’si gerçekleştirilen ‘Hac Sofrası’na 170’in üzerinde hacı katıldı. Güngören Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu ise birbirinden güzel ilahileriyle geceye renk kattı.

Şehrigül Sosyal Tesisleri’nde verilen hac sofrası yemeğine ev sahibi olarak, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, İlçe Müftüsü Ahmet Ali Gencel ve AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever katıldı. Akşam yemeğinde bir araya gelen hacılara Kabe’nin kapısının işli olduğu birer tablo hediye eden Başkan Karaman, “Kutsal topraklara gidip hac vazifesini yerine getirdiniz. Bizim toplumumuzda hacı olan herkese temizlenmiş ve arınmış gözüyle bakılır. Osmanlı’dan bize kalan önemli miraslardan biri de, hacı uğurlama ve hacı karşılama törenleridir. Biz sekiz yıldır bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Her yıl hacca gitme ayrıcalığını kazanmış hacılarımızla bir araya geliyoruz. Sizlerin hayır duasını almak en büyük arzumuz.” diye konuştu.

Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, hacıların, hac vazifelerinin Allah katında kabul olmasını temenni ederken, hacılardan kamu vazifesi gören çalışanlara dua etmelerini istedi. Müftü Ahmet Ali Gencel ise daha önce hacca gittiğini, hacılarla bir araya geldiğinde ise her yıl daha farklı duygular yaşadığını söyledi.

İmam ve müezzinlerden kurulu Güngören Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu programına Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hacıların hac vazifesi sırasında hep birlikte okudukları duaları ve birbirinden güzel ilahileri seslendiren imamları dinleyen hacılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Editör: TE Bilisim