Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'den koalisyonla ilgili flaş bir açıklama geldi.
"DAVUTOĞLU GÖREVİ HEMEN İADE ETMELİ"

AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını hatırlatan Tekin hükümeti kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu’nun görevi iade etmesini ve hükümeti kurma görevinin zaman geçirmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi gerektiğini belirtti. 

Gelinen süreçte Türkiye’nin CHP hükümeti ile seçime gitmesinin zorunlu hale geldiğini savunan Tekin şöyle konuştu:

‘Hükümeti kurmakla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirilmesi halinde bir hükümet mutlaka kurulur. Seçime gidilecekse bu CHP Genel Başkanı’nın başbakanlığında gerçekleşmeli.

"MEVCUT HÜKÜMET İLE SEÇİME GİDİLMESİ FELAKET OLUR"

Seçimin sağlıklı yapılabilmesi için seçim güvenliği öne çıkmaktadır. Bu güvenlik bu seçimde daha da önem kazanıyor. Mevcut hükümet ile seçime gidilmesi ülke için bir felaket olur.

"MHP İLE HÜKÜMET KURMA TEMASLARIMIZ YÜRÜYOR"

Hükümetin kurulması için seçenekler bitmiş değildir. CHP ile MHP’nin bir araya gelmesi ya da MHP’nin CHP’yi dışarıdan desteklemesi formülleri var. Bunlarla ilgili temaslar yürütülüyor.

Türkiye’de adil ve güvenli bir seçim yapılabilmesi, 7 Haziran seçimlerinden önceki adaletsizliklerin yaşanmaması için muhalefetin öncülüğündeki hükümetle olası seçime gidilmesi demokrasi ve ülkenin geleceği acısından çok önemlidir.’
Editör: TE Bilisim