Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Bayrampaşa’da bir kuyumcuya müşteri gibi gelen Gürcü uyruklu iki şahıs, el çabukluğuyla hırsızlık gerçekleştirdi. Şahıslardan biri tezgahtarı oyalarken diğerinin kolye uçlarını ağzında saklaması güvenlik kamerasına yansıdı. Hırsızlığı fark eden işyeri sahibi hırsızlardan birini yakalarken diğeri kaçtı.

Olay, Bayrampaşa’daki bir kuyumcuda 30 Eylül 2013 tarihinde meydana geldi. İşyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olay şöyle gelişti:

Gürcü oldukları öne sürülen iki şahıs saat 17.50’de kuyumcuya geldi. Müşteri kılığındaki şahıslar, işyeri çalışanına ilk önce küpe almak istediklerini söyledi. Bir süre ürünleri inceleyen şahıslar daha sonra vitrindeki kolye uçlarını gözüne kestirdi. Şahıslar, tezgahtardan kolye uçlarına da bakmak istediklerini belirtti. Şahıslardan biri kolye uçların incelermiş gibi yaparken diğer şahıs da işyeri çalışanın dikkatini dağıtmaya çalıştı. Tezgahtarın başka yöne baktığını gören şahıs elindeki kolye uçlarından birini ağzına attı. Çalışan kendine doğru bakınca da diğer ürünü inceliyormuş gibi yaptı. Gürcü uyruklu şahıs aynı yöntemi kullanarak ikinci bir ürünü daha ağzına atarak çaldı.

Kuyumcuya ilk girdikleri anda şahısların durumundan şüphelen ve dışarı çıkan işyeri sahibi İslam Memiş ise olup biteni cep telefonu aracılığı ile güvenlik kameralarından takip etti. Tezgahtarın da hırsızlığı fark ettiğini anlayan hırsızlar kaçmaya çalıştı. Dışarıda bekleyen İslam Memiş, şahıslardan birini yakalamayı başardı. Altın kolye uçlarını ağzına atarak saklayan şahıs ise kaçmayı başardı.

Olayı anlatan İslam Memiş, şahısların içeri girdiklerinde durumlarından şüphelendiğini söyledi. Tezgahtaki arkadaşına işaret vererek uyardığını aktaran Memiş, kendisinin ise dışarı çıktığını ifade etti. Memiş, içerde olup biten ve güvenlik kameraları tarafından görüntülenen her şeyi cep telefonu aracılığıyla takip ettiğini dile getirdi. İslam Memiş, hırsızlığı gerçekleştiren şahıslardan birini kaçmaya çalışırken işyerinin önünde yakaladığı bilgisini verdi. Memiş, diğer şahsın kaçmayı başardığını, yakaladıkları şahsı ise polise teslim
ettiklerini kaydetti.

KUYUMCULARI UYARDI

İşyerinde meydana gelen hırsızlığı hatırlatan İslam Memiş diğer kuyumcuları da uyardı. Memiş, hırsızların aynı yöntemi başka kuyumcularda da kullanabileceğinin altını çizdi. Benzer olayların özellikle Kurban Bayramı öncesinde sıklaştığını vurgulayan İslam Memiş, kuyumculara uyarılarda bulundu.

Öte yandan polis, eşkalini belirlediği ve kaçmayı başaran ikinci şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilisim