Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Klasik müziğin ünlü ismi Gürer Aykal’a, Yedirenk Sanat Vakfı’nın düzenlediği program ile ‘Ustanın Günü Projesi’ kapsamında ödül verilecek.

Sanatçıların hayattayken kıymetlerinin bilinmediği, öldükten sonra eserlerine daha çok rağbet edildiği yönünde eleştiriler sürekli gündemde oldu. Yedirenk Sanat Vakfı, bu yöndeki eleştirilerin önüne geçmek ve yaşayan büyük sanatçıların onurlandırılması için 'Ustanın Günü Projesi'ni hayata geçirdi. Vakıf, proje ile ekol sahibi ve eserleri ile bir çok öğrencinin de yetişmesine katkı sağlayan sanatçıların bilinirliğini artırmayı hedefliyor. Vakıf yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, popülerite kaygısı taşınmadan düzenlenen organizasyonların gelenekli sanatları en iyi icra eden, aynı zamanda Türkiye’yi yurt dışında eserleri ile temsil eden sanatçıların ödüllendirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, daha önce Devrim Erbil, Hasan Çelebi ve Nevzad Atlığ’a ödül veren vakıf, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Daimi Şefi Prof.Dr. Gürel Aykal’ı ağırlayacak. 28 Şubat 2013 Perşembe günü planlanan tören Beşiktaş Four Seasons Hotel’de saat 19:00’da başlayacak.

Editör: TE Bilisim