Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti. Fikirtepe’deki problemin kaynağının iktidar olduğunu söyleyen Tekin, “Buradaki seçmenin yüzde 80’i de AKP’ye oy veren seçmendir. Kendi seçmenlerini göçebe ve sürgüne tabi tutuyor.” dedi.

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Gürsel Tekin, buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Tekin, “Burada belediye olarak yapmamız gereken ne varsa 24 saat içerisinde yaparız. Burada belediye ile ilgili en ufak bir sorun yok. Tamamen hükümetle, TOKİ ile, büyükşehir ile ilgilidir.” şeklinde konuştu.


Fikirtepelilere seslenen Tekin, “Sizin burada ciddi bir sosyal yaşam sorununuz var. Yuvalarınızın sıkıntıları var. AKP’li arkadaşlar da gelsin konuşalım. Bizim üzerimize düşen ne varsa biz yapalım. Güvenlik sorunu bizim meselemiz değil. Buradaki Suriyeli kardeşlerimizi muhafaza edecek yerler kaymakamlıktır, valiliktir. Belediyemizin yapabileceği bir şey yok. Uyuşturucu konusunu her zaman gündeme getirdim. Maalesef burada bonzai, uyuşturucu tüm hızıyla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde yaz geliyor. Yazın bu kokuların içerisinde bu vatandaşların burada barınma şahsı yok. Yarısı hasta olur, çocuklar dahil olmak üzere. İlaçlama ile çözülebilecek bir sorun değil. Her yıkılan bina müthiş bir hastalık yayıyor. AKP burayı bir yandaşa verdi. Yukarıyı da bir yandaşa verdi. Buradaki seçmenin yüzde 80’i de AKP’ye oy veren seçmendir. Kendi seçmenlerini göçebe ve sürgüne tabi tutuyor. Sahipsizlikten dolayı Suriyeliler, tinerciler… Ciddi bir bonzai satışı var. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. İktidarı ve bakanlığı göreve davet ediyorum.”

‘MUSTAFA KEMAL’İN PARTİSİNİ ÇANAKKALE’YE ÇAĞIRMADINIZ’

Muhalefet partilerinin Çanakkale’deki anma törenlerine davet edilmemesini eleştiren Tekin, “O Çanakkele’de kimlerin harcı var? Utanmadınız mı? Arlanmadınız mı? Mustafa Kemal’in partisini oraya çağırmadınız. Muhalefet ve parlamento dışındaki tüm siyasi partilerin orada olması gerekiyordu. Kupon arsacıları dahi vardı orada. Bunların kim olduğunu onlar daha iyi biliyor. Bunların olduğu yerde CHP’nin, muhalefetin olmaması büyük bir eksikliktir. Bu klasik AKP modelidir. Şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim