YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye’nin Suriye’ye gireceği iddiası ile ilgili hükümet yetkililerinden bir cevap beklediğini söyledi. Tekin, “Türkiye’nin böyle bir macerayı sürüklenmesi kabul edilecek bir anlayış değildir.” dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Mayıs kutlamaları sırasında bıçaklı saldırıda yaralan Özgür Altunbilek’i Ümraniye'deki evinde ziyaret etti. Altunbilek’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Tekin, Beşiktaş forması hediye etti. Tekin daha sonra gazetecilere Türkiye’nin Suriye’ye gireceği iddiaları konusunda açıklama yaptı. Dış politikalar konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade eden Tekin, “Kamuoyu bu konuda tedirgin. İçeride yeteri kadar sorunlarımız var. Bu sorunlarımızla birlikte Türkiye’nin böyle bir maceraya sürüklenmesi kabul edilecek bir anlayış değildir. Seçim arifesinde bu sorunlar inşallah yaşanmayacaktır. Bir birey olarak, CHP milletvekili olarak bu tehlikeye parmak basmak istedik. Ben hükümet yetkililerinden bir cevap bekliyorum.” dedi.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin yapılacak operasyonun bir parçası olacağı iddialarını yineleyen Tekin, şöyle konuştu: “Bu iddiaların doğru mu yanlış mı olup olmadığı konusunda açıklama bekliyoruz. Seçim sürecinde bu kanamalı coğrafyanın bir yerinde bir parçasında olup olmayacağımız kaygısı var bizde. İnşallah umut ediyoruz bu sorun doğru değildir. Bu sorunun muhatabı biz değiliz. Biz ortada olan bir iddiayı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Biz bu iddiaların doğru çıkmasını istemiyoruz. Bu iddiaların doğru olmadığına inanmak istiyorum. Ama bu inancımızı pekiştirecek mekanizma Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten hükümettir. Hükümet inşallah bugün yarın bu konuda bir açıklama yapacaktır.”

Editör: TE Bilisim