Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yılbaşı ile birlikte yapılan zam ve artan vergi oranlarıyla ilgili, “İktidar, dün sıcağı sıcağına acımasızca yaptığı zamlar ve artan vergilerle vatandaşı bir gece yarısında buluşturdu. Asgari ücretin tartışıldığı bir dönemde yapılan zamların 74 milyona sirayet etmesi çok konuşuluyor değil.” dedi.

Gürsel Tekin ve beraberindeki CHP’liler geçtiğimiz günlerde yangın çıkan tarihi Kapalı Çarşı'nın esnafını ziyaret etti. Esnaflarla tek tek tokalaşan Tekin, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tekin, “İktidar, dün sıcağı sıcağına acımasızca yaptığı zam ve vergi artışını gece yarısı vatandaşlarla tanıştırdı. Asgari ücretin tartışıldığı bir dönemde acımasızca zamların 74 milyona sirayet etmesi çok konuşuluyor değil. Esnafın çok ciddi sıkıntıları var. 2012 yılı son 15 seneyi baz aldığımızda olumsuzlukların en çok yaşandığı yıl olmuştur.” diye konuştu.

Türkiye’de şiddet ve intihar oranlarının dünya ortalamasına göre çok yüksek olduğunu belirten Tekin, “Bu ülkede, eğer insanlar bedenine kıyıyorsa, bilim insanlarının düşünmesi gerekiyor. Bunun gerekçeleri nedir? Bunların tespit edilmesi gerekiyor. İş kazalarında dünya birincisi halindeyiz. Özellikle inşaat sektöründe büyük bir sorumsuzluk yaşanıyor. Olayı inşaat firmalarına bağlamak doğru değil. Gelişmiş ülkelerde bu tip olaylar yaşandığı zaman kamu görevlileri de ceza alıyor. Ancak Türkiye’de kim ölüyorsa babasının kesesinden ölüyor. Devletin kurumları sorumlu değil.” ifadelerini kullandı.

HÜLYA AVŞAR’IN CHP İLE İLGİLİ YORUMUNA CEVAP VERMEDİ

Gazetecilerin “Hülya Avşar’ın Maya Takvimi’ne göre kıyamet alametleri ile ilgili bir sözü var. Avşar, kıyamet alametleri arasında CHP’nin iktidar olmasını göstermiş.” şeklindeki sözünü hatırlatması üzerine Tekin, “Magazin işlerine girmek istemiyorum. Ciddi sorular sorarsanız, cevabını alırsınız.” karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için davet gönderildiği ancak, Sarıgül’ün cevabını açıklamamasıyla, CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için isminin kulislerde geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise Tekin, “Bu belirsizlik beni rahatsız etmiyor. Ben CHP’liyim. Temel amacımız CHP’nin iktidar olmasıdır. Bir makam mevki peşinde değiliz. Her alanda görev yapmış birisiyim. Bu konu hakkında çok konuştuk, yorulduk. Bu sorunun muhatabı biz değiliz.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim