Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının ihbarının daha önce alındığı ve önlem alınmadığı şeklindeki iddianın çok ağır bir iddia olduğunu söyledi. Tekin, “Eğer bu iddia doğruysa ‘Allah Türkiye’yi korusun!’ derim.” ifadesini kullandı.

Caddebostan Kültür Merkezi'ne 'Çoban Ateşi' belgeselini izlemek için gelen Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorularını cevapladı. ABD Büyükelçiliği’ne saldırıyla ilgili daha önce emniyet birimlerinin uyarıldığı, istihbarat birimlerinin zaafının olup olmadığı yönündeki soru üzerine Tekin, “Gerçekten çok vahim bir olay. Bu sorunun muhatabı iktidar yetkilileridir. Özellikle güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanı’nın vermesi gereken cevaptır. Bu çok ağır bir iddia. Eğer bilgi ulaşmış ve değerlendirilememişse bunun izahatı çok zor olur. Umut ediyorum ki doğru değildir bu haber. Eğer bu haber doğruysa Türkiye’nin özellikle içeride ve dışarıda yaşadığı bu kadar önemli sorunların karşısında güvenlik zaafı varsa ‘Allah Türkiye’yi korusun!’ derim.” ifadelerini kullandı.

‘ARINÇ BİZİMLE DEĞİL TÜRKİYE İLE İLGİLENSİN’

Gürsel Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Bülent Bey keşke bizimle ilgilendiği kadar Türkiye’de olup bitenlerle ilgilense çok mutlu oluruz. Bakın Türkiye yanıyor. Mesela sayın Arınç’a hatırlatmak isterim; 1991 yılında Bülent Arınç’ın bir fotoğrafı var. Yine Körfez krizinin olduğu bir dönemdi. Beyazıt Meydanı’nda gençlerin önünde sayın Arınç bağırıyordu. O gün ‘kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail’ sloganları atılıyordu. Sayın Arınç acaba İsrail’in Suriye’ye saldırısıyla ilgili bir cevap verecek mi? Gürsel Tekin şu cümleleri kullanmıştır: ‘bana bir televizyon kanalında ‘sayın Kılıçdaroğlu’nu devirme planı yapıyorlar, bu konuda ne düşünüyorsun? Diye sordu. Ben de 30 yıllık bir CHP’li olarak söylüyorum, örgütleri de çok iyi bilirim. ‘Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Liderleri kurultayla devrilir, delege devirir. Ve örgüt de sayın Kılıçdaroğlu’nun arkasındadır. Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra örgütte en güçlü aday sayın Kılıçdaroğlu’dur. Yine aynı iddiamı söylüyorum. Bakın 4 kez sayın Kılıçdaroğlu aday oldu, 4 kez de delegasyonun tamamının oyunu aldı. Sayın Arınç bizimle meşgul olmayı bıraksın. Türkiye yanıyor. Zahmet edip İran dışişlerine bir cevap versin. Dün İran dışişlerinin söylediği cümleler kabul edilemez. Sayın Başbakan sıradan bir öğretmen adayının talebine tahammül edemiyor. Bize edilen hakaretlere bir bakın. Niye sesleri çıkmıyor? ‘One Minute’ diyordunuz. Hani One Minute’niz sayın Arınç?”






Editör: TE Bilisim