Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM), toplumdaki önemli sorunlardan biri olan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek amacıyla panel düzenliyor. ‘Sinsi Terör: Uyuşturucu’ adıyla düzenlenen panelde, madde bağımlılığı toplumsal ve bireysel tüm etkileri değerlendirilecek.

    9 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek panelin moderatörlüğü Tayfun Talipoğlu yapacak. Panelistler ise Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Zehra Arıkan, Anadolu Atayün ve Meltem Yılmaz olacak. GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin, ülkemizdeki siyasi tartışmalar arasında uyuşturucu gibi gözden kaçan toplumsal sorunlara dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Taştekin, "Bu sinsi tehlike maalesef toplumun her kesimini daha yaygınlaşarak tehdit ediyor. Sokaklara ve okul önlerinde satılan uyuşturucu her aileyi her evi tehdit ediyor. Bu tehdide aileler geçmişe göre daha yakın. Rakamlar da bunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

'MÜCADELEDE BÜYÜK DÜŞÜŞ VAR, KULLANIM YÜZDE 17 ARTTI'

Emniyet Genel Müdürlüğünün verilerine göre uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının 2014 yılında yüzde 17 arttığına dikkat çeken Taştekin, "Geçen 648 kişi doğrudan veya dolaylı olarak uyuşturucu bağlılığından yaşamını yitirdi. En acısı ise bu ölenlerin arasında 13 yaşında bir çocuğumuzun da olması." dedi.

Taştekin, uyuşturucu bağımlılığının artmasına karşın uyuşturucuyla mücadelede önemli bir düşüşün olduğunu söyledi. 2014 yılında yakalanan uyuşturucu ve uyuşturucu madde miktarının yarı yarıya düştüğüne dikkat çeken Taştekin, "Örneğin Türkiye’de yaygın olarak kullanılan esrardan 2013 yılında 166 ton ele geçirildi. Bu rakam yaklaşık yüzde 50 düşüşle 84 tona inmiş. Yani 82 ton esrar, belki daha fazlası yakalanamadı." diye belirtti.

Editör: TE Bilisim