Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Hatay Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı güven timleri, bin bir kılığa girerek vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

Özellikle yılbaşı yoğunluğu yaşanan Uzunçarşı’da denetimlerini artıran güven timleri, çeşitli kılıklara girerek vatandaşlara güven suçlulara ise korku veriyor.

Belediye temizlik görevlisi, Noel baba, otopark görevlisi, simitçi ve esnaf davranan güven timleri, hırsızlık, gasp, dolandırıcılık, yankesicilik ve soygun gibi olaylardaki büyük düşüşün en büyük sebebi.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle Noel baba kılığındaki polis, çocuklardan büyük ilgi görüyor. Elindeki sepetle çikolata dağıtan polis Noel baba, bir yandan çocukları sevindirirken bir yandan görevini yapıyor. Senaryo gereği bir bayanın çantasını alıp kaçan bir hırsızı yakalayan güven timleri, esnaftan ve vatandaşlardan da tam not aldı.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, güven timlerinin 2012 yılında yaptığı operasyonlar ve başarılar hakkında bilgi verdi. Güven timlerinin 98 telefonla banka dolandırıcılığı olayında vatandaşların 1 milyon 629 bin 552 lirasının dolandırıcılara gitmesini engellediğini aktaran Ragıp Kılıç, bu olaylarla ilgili olarak 11 kişinin yakalandığını ve 4 kişinin tutuklandığını belirtti. Kılıç, ayrıca 13 sahte çek, 12 sahte para, 17 hırsızlık ve 1 cinsel taciz olayının emniyet ekiplerince çözüme kavuşturulduğunu aktardı.

Editör: TE Bilisim