Yüksekova'da terör örgütü PKKmensuplarınca kazılan çukur ve kurulan barikatların kaldırılması amacıyla yapılması planlanan operasyona katılacak güvenlik güçleri için kurban kesildi. Silopi, Cizre ve İdil'de görev yaptıktan sonra Yüksekova'ya sevk edilen Fatihler timi sahaya inmeden kan akıtıldı.

Vali Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari kent merkezine yakın tepelerde oluşturulan güvenlik noktalarında görev yapan özel harekat polislerini ziyaret etti.

Yüksekova'da yapılması planlanan terör operasyonuna katılacak güvenlik görevlileri için dualar eşliğinde kurban kesildi.

Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...

OPERASYON HAZIRLIĞI

Yüksekova'da kapsamlı operasyonlar öncesi güvenlik önlemleri artırıldı. Dün gece yaklaşık 80 tankın getirildiği ilçede, giriş ve çıkışlar da güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın CizreSilopi, İdil, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde bir süredir devam eden operasyonlar tamamlanmasını ardından gözler Hakkari'ninYüksekova İlçesi'ne çevrildi. Yüzlerce hendek ve barikatın bulunduğu ilçede zaman zaman operasyonlar yapılırken, çok sayıda vatandaş da evlerini terk ederek uzakköylerdeki yakınlarının yanına, Van'a ve Hakkari'ye göç etti.
GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Dün akşam saat 21.00 sıralarında yaklaşık 80 tankın getirildiği ilçede, giriş ve çıkışlar da dün öğlen saatlerinden itibaren kontrol altına alındı. Kirpi, panzer tipi zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Van ve Esendere yönünden gelen araçların kontrollü şekilde ilçeye girmelerine izin veriyor. Şemdinli ve Dağlıca bölgesinden gelen araçların ise geçişine izin verilmiyor ve girişte durdurulan araçlardaki vatandaşların yürüyerek ilçeye girmeleri isteniyor.
STRATEJİK NOKTALAR KAPATILDI

Yüksekova'nın çevresinde de yoğun tedbirler alınıyor. PKK'lı teröristlerin sızabileceği muhtemel noktalara zırhlı araçların ve askerlerin yerleştirildiği belirtilirken, en yoğun önlemin ise Şemdinli tarafında kalan bölgelerde alındığı görüldü.
LÇEYE ÖZEL EĞİTİMLİ ASKERLER GELDİ

Binlerce ailenin göç ettiği Yüksekova'da bir çok okulda da eğitim verilemiyor. Kapsamlı operasyon hazırlıklarını yapıldığı ilçede bazı okullara ise özel eğitimli askerler ve polisler yerleştirildi. Yüksekova'nın girişinde bulunan Yeni Mahalledeki Ahmedi Hani, Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi, Anadolu Şemsettin Onay Lisesi, Kız Meslek Lisesi ile İstanbulİMKB ilk ve Orta Okulu'na özel eğitimli asker ve polisler yerleştirildi. Okulların çevresine ise zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Editör: TE Bilisim