31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, iş yerinde bıçaklanarak öldürülen camcı Savaş Aygün’ün katil zanlıları, camcıda çalışan Muhammet A. ve iki arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, bugün işe gelmeyen Muhammet A.’dan şüphelenince, cinayet kısa sürede aydınlatıldı. Zanlıların, Savaş Aygün’ü gasp ve hırsızlık amacıyla öldürdükleri belirlendi. Cinayet anı ve sonrası ise bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

İki çocuk babası, 41 yaşındaki Savaş Aygün, saat 06.37 sıralarında Yunuseli Mahallesi Bulut Sokak’taki cam atölyesine geldi. İş yerinin kapısını açan Aygün, içerideki üç kişinin bıçaklı ve levyeli saldırısına uğradı. Aygün, karnına aldığı bıçak ve kafasına aldığı levye darbeleriyle hayatını kaybetti. Cinayet zanlılarının yakalanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri alarma geçti.

Cam atölyesinin karşısındaki iş yeri güvenlik kamerasını incelemeye alan cinayet dedektifleri, camcıda çalışmasına rağmen bugün işe gelmeyen Muhammed A.’dan şüphelendi. Görüntülerde de görülen Muhammet A.’nın, cinayeti arkadaşlarıyla birlikte işleyebileceğini göz önünde bulunduran polis ekipleri, zanlıları, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’ndeki bir inşaatta saklanırken yakaladı. Muhammet A. (18), Murat Y. (18) ve Mert D.’ün (18) cinayeti soygun amacıyla yaptıkları belirlendi.

BİN 500 LİRA GASPETMİŞLER

Üç kafadarın gece saatlerinde gidecek yer bulamadıkları için camcıya girerek, Savaş Aygün’ü soyma planlı yaptıkları ileri sürüldü. Zanlıların, Aygün’ün içeriye girmesiyle birlikte saldırıya geçtiği ortaya çıktı. Cinayet öncesi ve sonrası ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, iş yeri sahibi Savaş Aygün, aracıyla birlikte iş yeri önüne geliyor. Aracı parkeden Aygün, içeriye girince zanlılar bıçakla saldırmaya başlıyor. Aygün’ü etkisiz hale getiren zanlıların, araç anahtarını alarak park halindeki araç içerisinde bin 500 TL para, çek koçanı ve cep telefonu olan çantayı aldıkları da görülüyor. Zanlıların, cinayeti, hırsızlık amacıyla yaptıkları ortaya çıktı.

Olayla ilgili gözaltına alınan üç zanlının, ifadelerinin ardından yarın adliyeye sevkedilecekleri öğrenildi. Zanlıların, polise verdikleri ilk ifadelerinde olayı itiraf ettikleri bildirildi.



Editör: TE Bilisim