Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
POLİTİKA

- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ eş başkanlığında genel merkezde il eş başkanları toplantısı yapılacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır, Katar, Singapur, Malezya ve Vietnam gezisinin ilk ayağı Mısır'da mevkidaşı Sameh Shoukry ile görüşecek; ABD-Mısır Stratejik Diyalog toplantısına eş başkanlık yapacak. (Kahire)

GÜNCEL

- Mardin'in Midyat ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların yola önceden döşediği mayının patlaması sonucu, bir asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Gelişmeler takip ediliyor. (Mardin)

- Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarındaki bir jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında, 2 asker şehit oldu, 24 asker ise yaralandı. Gelişmeler takip ediliyor. (Ağrı)

- Kars’ın Kağızman ilçesi ile Karakurt arasında yol kesen PKK'lıların araçları yakmasının ardından trafiğe kapatılan karayolunda teröristlerce yerleştirilen mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi, memleketi Osmaniye’de toprağa verilecek. (Osmaniye)

- ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Katar gibi 40'a yakın ülkenin destek sağladığı koalisyon güçlerine bağlı uçakların, IŞİD operasyona katılmak için İncirlik'e gelmesi bekleniyor. (Adana)

- Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda olan ve canlı bomba olduğu iddia edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün cesedinin ailesi tarafından alınması bekleniyor. (Gaziantep)

- IŞİD ve PKK’ya yapılan hava harekatlarının ardından yurttaki gelişmeler takip ediliyor.

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

SPOR

- Galatasaray, özel maçta İtalya takımı Inter ile karşılaşacak. (20.00-İstanbul)

- Takımların yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor. 

Cihan Haber Ajansı 

Editör: TE Bilisim