AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır ve Batman’da. Davutoğlu, Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleksi'ndeki partisinin il kongresine katılacak, valiliği ziyaret edecek. Daha sonra Batman’a geçecek olan Davutoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda partisinin Batman il kongresine katılacak, valiliği ziyaret edecek. (11.00-12.30-14.00-15.30-Diyarbakır-Batman)

POLİTİKA

-Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin il kongresine katılacak. (11.00-Kayseri)

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı illerin medya temsilcileri ile Kayseri Radison Otel'de kahvaltılı basın toplantısı yapacak. Daha sonra Kocasinan Belediyesi'nin Orta Yol Projesi Tanıtım Toplantısı'na katılacak olan Yıldız, Kayseri Yozgatlılar Derneği'ni de ziyaret edecek. (09.00-15.00-Kayseri)

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum’da çağrı merkezi açılışına katılacak, partisinin il kongresine iştirak edecek. Elvan, daha sonra valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek. (10.30-14.15-Çorum)

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kütahya Dumlupınar Kapalı Spor Salonu'nda partisinin il kongresine katılacak. (11.00-Kütahya)

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, partisinin Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde çocuk ölümleriyle ilgili basın açıklaması yapacak. (13.00-İstanbul)

-HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresine katılacak. (10.00-Şanlıurfa)

-Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Yozgat İl Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katılacak. (12.30-Yozgat)

-Genel başkanlığını Abdürrahim Karslı’nın yaptığı Merkez Parti, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde partiye katılım töreni düzenleyecek. (14.00-İstanbul)

DÜNYA

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali temasları takip ediliyor. (Mogadişu)

-Yunanistan’da yapılacak erken seçimlerde Batı Trakya Müslümanlarından 17 aday parlamentoya girmek için mücadele ediyor. (Atina)

-Afganistan'da Türkçeyi öğrenmek isteyen Afgan vatandaşların imdadına Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları desteğiyle kurulan Anadolu Dil Kültür Merkezi (DKM) yetişiyor. (Kabil)

-Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk-Rus Kültür Merkezi’nin organize ettiği ‘Türk Kültür Günü’nde müzik ziyafeti sunuldu. (Moskova)

GÜNCEL

-301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının tanığı Somalı çocuklar, ‘Soma'da Çocuk Olmak’ adlı fotoğraf sergisini ilk kez Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergileyecekler. (15.00-İstanbul)

SPOR

-Süper Lig'de 17. hafta maçlarına Kardemir Karabükspor-Kayseri Erciyesspor ve Galatasaray-Çaykur Rizespor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (16.00-19.00-Karabük-İstanbul)

-PTT 1. Lig'de 17. hafta maçlarına Albimo Alanyaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Boluspor-Orduspor, Adanaspor-Karşıyaka ve Antalyaspor-Elazığspor maçlarıyla devam edilecek.

Editör: TE Bilisim