Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu üyelerini kabul edecek. (15.00-Ankara)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Barış ve İtidal Temas Grubu ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijtarto’yu ayrı ayrı kabul edecek. (11.00-12.00-Ankara)

-Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. (13.00-Ankara)

POLİTİKA

-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Türkiye Museviler Hahambaşı İzak Haleva, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin ve Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda bir araya gelecek. (12.00- İstanbul)

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Dış Ticaret Bakanı Peter Szijtarto ile bir araya gelecek ardından Çavuşoğlu ile Szijtarto ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanı Craig Foss’la ile de görüşecek. (10.00-10.30-11.00-Ankara)

EKONOMİ

-Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), “2014- 2015 Yılı Değerlendirme / Bilgilendirme Toplantısı” düzenleyecek. (10.00-İstanbul) 
 
-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı Sektörel Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Hüsnü Mübarek yönetiminin devrildiği 25 Ocak Devrimi'nin 4'üncü yılı münasebetiyle düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde polisin müdahalesi sonucu ölü sayısının 21'e yükseldiği belirtildi. Gelişmeler takip ediliyor. (Kahire)

-Yunanistan'da dün yapılan erken seçimde kullanılan oyların yüzde 80'i sayıldı. Yüzde 36,2 oy alan Radikal Sol Koalisyon'un (Syriza) Meclis'e 149 temsilci göndereceği tahmin ediliyor. Seçim sonrası gelişmeler takip ediliyor. (Atina) 

-Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifa etmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

-Ukrayna'nın Mariupol kentinde önceki gün en az 30 sivilin hayatını kaybettiği saldırının ardından gelişmeler takip ediliyor. (Kiev)

- Moskova’da 26-29 Ocak tarihleri arasında Suriye zirvesi düzenlenmesi bekleniyor. (Moskova) 

GÜNCEL

-Adana’da, İspanyol askerlerinin Patriot Füze Sistemleri'nin devreye girmesi nedeniyle tören düzenlenecek. Öncesinde basın mensuplarına Patriotların bulunduğu bölge gezdirilecek. (10.30-14.30-Adana)

SPOR

-Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Spor İstatistiklerini yayınlayacak. (10.00-Ankara)

-Spor Toto Süper Lig'de, 17. haftanın son maçında, Gençlerbirliği ile Beşiktaş, 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak. (20.00-Ankara)

Editör: TE Bilisim