Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Hacettepe Üniversitesi’nde yürütülmekte olan bir soruşturma çerçevesinde ikisi profesör, ikisi de doçent olmak üzere dört doktor açığa alındı. Girişimsel Nöroradyoloji’de görevli doktorlara el çektirilmesinin ‘yolsuzluk iddiaları’ temeline dayandığı öğrenildi.

        Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde 4 doktor açığa alındı. Nöroradyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı’nda yolsuzluk iddiaları nedeniyle, ekim ayında soruşturma başlatılmıştı. “Geri ödemesi olmayan malzemelerin kullanılıp devlete fatura edilmesi, hastaların tıbbi kayıtlarıyla oynanması, hastaların bilimsel verileriyle oynanması ve uluslararası bazı firmalarla etik olmayan ilişkiler kurulması” ilgili başlatılan ve üçüncü ayına giren soruşturmada elde edilen veriler ışığında profesör S.Ç. ve I.S. ile doçent K.Y. ve S.G. görevden uzaklaştırıldı.

        Kendinden önceki iki rektör ve eski genel sekreter hakkında ‘yolsuzluk yaptıkları’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasıyla dikkat çeken Hacettepe Rektörü Prof. Murat Tuncer, soruşturmayı ve doktorların görevden alınmasına yönelik bilgileri doğruladı. Prof. Tuncer, “Uluslararası boyuta taşan iddialar var. Soruşturma devam ediyor. Sürecin selameti açısından görevden uzaklaştırmayı uygun bulduk.” dedi.

Editör: TE Bilisim