Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Suriye'deki Kürtlerin bölgesinden olan Kobani şehrinin dün itibarıyla tamamen IŞİD'ten kurtarılmasıyla beraber her yerde çeşitli kutlamalar yapıldı. Kobani'nin kurtarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Cizre İlçe Başkanı Serhan Seyidoğlu, Kobani zaferinin sadece bir kesime mal edilmemesini istedi.

HAK-PAR Cizre İlçe Başkanı Serhan Seyidoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki Kürtlerin bölgesinden olan Kobani'nin dün itibarıyla tamamen IŞİD'ten kurtarıldığını hatırlatarak, "Kobani'nin kurtarılması tüm Kürtleri sevindirdiği gibi bizleri de çok sevindirmiştir. Dünden beri her yerde yapılan zafer kutlamaları Cizre'de de çeşitli kutlamalar yapıldı. Bu zafer tüm Kürtlerin zaferidir. Bu sadece bir kesime mal edilmemelidir. Hem Kürt güçler hem de Peşmerge güçleri sayesinde Kobani kurtarılmıştır. Kobani kenti, peşmergelerin ağır silahları ve Kürt güçlerinin inanılmaz mücadelesiyle kazanılmıştır." dedi.

Seçimlerde uygulanan baraj sistemine de değinen Başkan Seyidoğlu, şunları söyledi: "Bu çözüm sürecinde Kürtleri tatmin edecek tek şey var, o da Kürt Federasyonudur. Ayrıca bu sene yapılan genel seçimlerde Kürt partileri açısından büyük bir oy kaybına neden olan baraj sisteminin de tamamen ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda mevcut Hükümetin biran önce somut bir adım atmasını bekliyoruz."

Editör: TE Bilisim