Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimi 4. tura kalırsa geçersiz oy kullanacaklarını söyledi. Bu açıklama seçim 4. tura giderse Ak Parti adayı İsmet Yılmaz'ı oldukça şanslı kılıyor.
Dün yapılan ilk iki turda Meclis Başkanı seçilememişti. İkinci tur oylamada ise İsmet Yılmaz 256, Deniz Baykal 128, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy almıştı.

Üçüncü turda da benzer bir sonuç çıkması bekleniyor. Eğer böyle bir tablo çıkarsa, 4'üncü turda en çok oyu alan AK Parti adayı İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Meclis Başkanlığı için yarışacak.

Bu turda en çok oyu alan Meclis Başkanı seçilecek. MHP, geçersiz oy verirse 256 ile en çok oyu alan AK Parti adayı İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilecek. HDP 80 oy bile verse bu sayı Deniz Baykal'a seçim için yetmeyecek. 

Meclis'te AK Parti'nin 258, CHP'nin 132 HDP ve MHP'nin 80 oyu bulunuyor.

CHP'DEN İLK TEPKİ

Bahçeli'nin 4. tur ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından CHP'li Aytun Çıray'dan ilk yorum geldi. Aytun Çıray, “Bahçeli AKP adayının seçilmesinin önünü açıyor, tutumunu çelişkili buluyorum” dedi. CHP'li İlhan Cihaner ise MHP'yi AK Parti'ye destek vermekle suçladı, "Daha zaman var, umarım siyasi akıl devreye girer" dedi. 

HDP'li Pervin Buldan ise AK Parti-MHP koalisyonu için bir işaret olabileceği mesajını verdi.

HALAÇOĞLU: CHP BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLESİN

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise "CHP bizim adayımızı desteklesin" dedi. Halaçoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday İhsanoğlu'ydu. TBMM seçimlerinde de onlar bizim desteğimizi bekleyeceğine bizim adayımızı desteklesinler" dedi.

Halaçoğlu, "CHP ile herhangi bir temasınız oldu mu" sorusuna ise, "Hayır olmadı. Gelsinler temasta bulunsunlar" cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim