Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Bursa Toptancı Halide satılamayıp çürüyen ürünlerin çevre köylerdeki hayvanlarına yem olarak verilmesini önerdi.

Bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yem fiyatlarından şakiyet ettiklerini anlatan Aydın, mevsimsel sebeplerden dolayı çürüyen lahana, karnabahar, pırasa ve ıspanak gibi sebze ve meyvelerin hayvanlara verilmesini istedi.

"ÇÜRÜYEN SEBZELER ÇÖPE ATILIYOR"

Daha önce Halde çürüyen sebzelerin Yolçatı, Balabancık, Büyük Balıklı gibi çevre köylüleri tarafından satın alınarak hayvanlara verildiğini hatırlatan BBP’li Mustafa Aydın, şunları söyledi: "Bu uygulama yem fiyatlarından dolayı muzdarip olan üreticilerimize bir nebzede olsa faydalı oluyordu. Ancak son zamanlarda bu uygulamaya son verildi. Hal yönetiminin değişikliğe uğraması sonrasında çürüğe çıkan sebze ve meyveler köylülere verilmeyerek çöpe atılıyor."

Bursa Hal yetkilileri ile yaptıkları görüşmede yanlış anlama ve suistimallerin önüne geçmek için bu uygulamadan vazgeçildiğini öğrendiklerini ifade eden BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, "Ziraat Mühendislerinden oluşan komisyonun kararıyla çürüğe çıkan malların çöpe atıldığını öğrendik. Bir yol bulunup komisyonun raporuna göre çöpe atılacak ürünlerin hayvanlara yedirilmek üzere talep eden köylere verilmesi daha doğru olacaktır." diye konuştu.


Editör: TE Bilisim