‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Bulgaristan'da psikolog olan Pancho Danev, Gönen'in Paşaçiftlik köyüne yerleştikten sonra halkın yaşayışından etkilenerek Müslüman oldu.

Bulgaristan’dan Balıkesir Gönen’in Paşaçiftlik köyüne gelerek hayvancılık yapmaya başlayan Pancho Danev, köy halkının kendisine göstermiş olduğu yardımseverlikten ve misafirperverlikten çok etkilendi. Danev, köy halkından Türkçe öğrenerek, yaşadığı ülkeyi ve kültürü daha iyi tanıdı. Bulgaristan'da maddi manevi huzuru bulamadığı için Türkiye’ye gelerek Paşaçiftlik köyüne yerleştiğini anlatan Danev, İslam dinini daha yakından tanıdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Hristiyan dinine mensup Danev, Bandırma Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirtti. Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, Danev'e Müslüman olması için yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Danev, Ömer Faruk adını aldı.

Müftü Çetin, "İslam'a göre, İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Yüce Allah’ın bağışladığını Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(sav) müjdelemektedir." diyerek, Ömer Faruk'u İslam'ın ve imanın şartları hakkında bilgilendirdi. Müftü Çetin, Ömer Faruk'a Müslüman olduğuna dair bir belge verdi; Kur'an-ı Kerim ve Meali ile İslam İlmihali hediye etti.

Editör: TE Bilisim